DOOM: végre egy hasznos, mindenki számára elérhető megoldás a játék futtatására! [VIDEO]

Amióta a DOOM forráskódja elérhetővé vált, sokan számos – gyakran elég furcsa – módon próbálták meg portolni a játékot, de ez a legutóbbi megoldás végre tényleg hasznos és előremutató.

 

 

Élsz-halsz a DOOM-ért, de nincs pénzed egy drága – vagy, izé, akármilyen – monitorra? Semmi baj, itt a megoldás! Oké, tudjuk, az eredeti DOOM jelentős hatással volt az FPS műfaj korai időszakára; a rajongók pedig továbbra is azon ügyködnek, hogy minél furcsább és csodálatosabb eszközökön futtassák a 30 éves címet. Éppen tegnap számoltunk be egy igencsak meglepő portról, de ez a mai hír, ha lehetséges, még azon is túltesz!

Ahogy azt a PCGamesN kiszúrta, James Brown Twitter-felhasználónak sikerült egy kis LEGO-darabot úgy átalakítania, hogy az képes legyen megjeleníteni a DOOM-ot.

A tweet szerint fogta a műanyag téglát, és úgy összedrótozta, hogy egy nagyon kicsi monitor legyen belőle, amin a játék futhat. A mellékelt videón valóban látható a játék egy rendkívül alacsony felbontású változata, amelyet az apró képernyőn jelenítenek meg. A látványt elég nehéz kivenni, de a játék hangjai összetéveszthetetlenek.

 

 

 

 

Ez lehet az egyik legkisebb eszköz, amin sikerült elérni, hogy a DOOM fusson rajta. Meg kell jegyezni, hogy nem valószínű, hogy maga a LEGO tégla futtatja magát a játékot, és a felhasználó által bekötött „monitor” csak a máshol játszott játékot jeleníti meg. Ugyanakkor a LEGO a világ egyik legnépszerűbb játéka, körülbelül 400 milliárd téglát gyártottak belőle, de több tucat videójáték-adaptációja is született már. Ezt figyelembe véve csak idő kérdése volt, hogy valaki a híres dán játékból egy darabot a Doom Guy otthonává tegyen.

Arról nem is beszélve, hogy kinek ne lenne otthon egy darab LEGO-kockája, szóval igencsak költséghatékony megoldás a játék futtatására.

Egészen kivételes az a sokféle gép és eszköz, amelyeken a rajongóknak sikerült futtatniuk az id Software klasszikus FPS-ét. Volt már rá példa, hogy a játékot egy régi NES-konzolra, egy Apple Watch-ra, egy termosztátra, sőt, még egy teljesen más játékra is portolták, mégpedig úgy, hogy a The Elder Scrolls 3: Morrowindot futtatták a DOOM-mal. Ez igazán jól mutatja, hogy mennyire sokoldalú a három évtizedes kiadás, de az is, hogy milyen messzire jutott a technológia, hogy ez a játék olyan eszközökön is játszható, amelyeket eredetileg nem erre terveztek.

Forrás: PCGamesN

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu