Menu

Íme a világ első PlayStation 5 Slim konzolja! [VIDEO]

Bár nem egy hivatalos megoldásról beszélünk, azért mindenféleképpen ki kell emelnünk, hogy egy YouTube-os által megvalósított PlayStation 5 Slim kevesebb mint két centiméter vastagságú!

 

A DIY Perks lényegében megelőzte a Sony-t a PlayStation 5 méretének és tömegének kurtításában. Hónapokon át dolgozott, hogy a Sony szépnek szép, ámbátor hatalmasnak tekinthező konzolján faragjon, így kisebb helyen is el tudjon férni. Az egyik megoldás, amit bevetett, a Sony hűtőrendszerének lecserélése egy egyedi rezes vizesblokkra, amiben a víz elvezetésével képes a konzol alacsony hőmérsékleten maradni. Persze ez nem lehetett olcsó mulatság, ugyanis a konzol felépítéséhez szükséges rézanyag ára önmagában volt 240 dollár, tehát a konzol árának fele már erre el is ment itt.

Mégis, az eredmény egy olyan kicsi PlayStation 5 lett, aminek szélessége 1,9 centiméter, és jobb megoldású a hűtési rendszere mint az eredeti konzolé, ebből adódóan csak az esetleges hangerő okozhat zavart a PlayStation 5 Slim használata során. Amúgy hivatalosan a PS5 Slim még nem létezik, igaz, tavaly májusban már arról beszámoltunk, hogy a PlayStation 5 2022-ben áttervezett formában indulhat a gyártószalagra, mivel az AMD egy új, egyedileg testreszabott 6 nanométeres processzort fog a Sony számára biztosítani.

Aztán a tajvani DigiTimes arról írt, hogy a chipeket gyártó cégek (így a 2025-re már 2 nanométeres technológiára váltó TSMC is) arra készülnek, hogy a Sony az áttervezett PlayStation 5 konzolt a második és a harmadik negyedév során kezdje gyártani, így lassan valamilyen hírt hallhatunk arról, hogy mi is van tervbe véve. Májusban a Sony Japánban már levédetett egy új konzoláttervezést, ugyanis a CFI-1200-as kódú sorozatban áttervezett rádiós alkatrészeket tett be a cég, és az ázsiai szigetországban már meg is kapta a cég a tervezési hitelesítést erre a modellre. Tavaly is volt egy áttervezett PlayStation 5 már, ám ez pusztán az alkatrészeken módosított, és külsőleg jelentősen érzékelhető változás nem történt.

A Sony vajon mikor próbálkozik a PlayStation 5 Slimmel? Eddig mindegyik PlayStation konzol kapott ilyen kicsinyített kiadást…

Forrás: VGC

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu