Jelentős arányú lesz a közelharc a The Callisto Protocolban [VIDEO]

A Dead Space szellemi folytatásában nem csak lőfegyverekkel kell távol tartanunk magunktól ellenfeleinket.

 

Glen Schofield a Visceral Games igazgatójaként a Dead Space alkotója volt, de miután az Electronic Arts bezárta az egész csapatot, ő új stúdiót alapított Striking Distance Studios néven. Ez a csoport most a Kraftonnak készít egy sci-fi túlélő horrort. A Game Informer pedig interjút készített Ben Walkerrel, a játék dizájnigazgatójával, a téma pedig az volt, hogy a játékosok miképp küzdhetnek meg a furcsa, nyálkás ellenfelekkel.

Lesznek lőfegyverek is, így távolról is lekaphatjuk őket, de a Dead Space-szel ellentétben itt nincsenek más célra alkalmas mérnöki eszközök, amivel szét lehet kaszabolni őket. Itt sokkal hagyományosabb fegyverek lesznek, amiket a techfákon keresztül fejleszteni is lehet. A hátulütő a lőszerhiány lesz, emiatt pedig nagy hangsúlyt kap a közelharc, ami ráadásul kombórendszerrel taktikusabb megközelítést fog igényelni. Walker szerint a túlélő kifejezést komolyan kell gondolni, ugyanis a harcok a küszködés hangnemét ütik meg. Bármit meg kell tenni, hogy tovább mehessünk, és emiatt a The Callisto Protocol közel fele közelharcokból áll. Ezért okosan kell spórolni az ammunícióval. A kombók befejező mozdulata valamelyest eltaszítja az ellenfelet, így lehetőségünk lesz „becélozni őket” egy jó találatra.

Lesz egy kábító bot, ami végig velünk lesz a játék során, továbbá a GRP is megemlítendő: a Half-Life 2 gravitációs puskájához hasonlítható fegyver képes felkapni az ellenfeleket, majd bevonzani őket; akár el is lehet lökni őket magunktól. A Striking Distance ettől függetlenül a vérre, az erőszakra és annak ábrázolására is törekedett. A csontok eléggé szépen törnek, a végtagok is odaveszhetnek, és a belek kitaposása sem lehetetetlen a játékban.

Walker szerint még mindig sok fejlesztő kicsit ódzkodik a látványtól, de neki ez izgalmas: bár a fejlesztés során gyakran látják újra és újra a jeleneteket, néhány mindent belead és szórakoztató. Tudja, hogy mindenkinek bejönnek a jelenetek, és neki ez a játék egyik kedvenc része. A harc megvalósítása közben ez segített nekik, hogy kissé brutálisabbak legyenek, mert ha a játékosnak jutalom a vereség, és új animációt láthat, az szórakoztató. Ezért kissé nehezebb lett a harc, mert így mindent élvezhetünk, amit ők kínálnak majd.

Schofield is mondta, hogy nem csak a fej leharapása volt a cél, hanem a fej tetejét lekapták, hogy minden undorítóbb legyen, és az új konzolok erejével ezt valóban meg tudják csinálni. Az eredményre viszont december 2-áig várnunk kell, mert ekkor jön PlayStation 5-re, Xbox Seriesre, PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra a The Callisto Protocol.

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu