Menu

Rasszista megnyilvánulás miatt függesztettek fel egy F2-es pilótát! [VIDEO]

A Red Bull kötelékébe tartozó Jüri Vips olyasmit mondott egy Call of Duty: Warzone élő adás során, amit nem kellett volna.

 

Vips egy kollégájával, a szintén a Red Bull junior csapatába tartozó (és a Formula 2-ben versenyző!) Liam Lawsonnal játszotta az Activision Blizzard free-to-play játékát (ami idén folytatást fog kapni az Infinity Ward jóvoltából), és egy, a fekete vagy sötét bőrű emberekre alkalmazott rasszista szót ejtette ki a száját (nem kívánjuk leírni, N betűvel kezdődik… annyit segítünk, hogy magyarosítva négerként hangzik ez a szó).

Ez Lawsont kb. azonnal lesokkolta („Jüri…!”), és a nézők is megdöbbentek az észt pilóta megnyilvánulásán. Korábban hasonlóan megosztó volt Vips, amikor Lawson ötletét elutasította: az új-zélandi pilóta azt javasolta kollégájának, hogy egy rózsaszín Red Bull-sapkát viseljen, de ezt ő homoszexuálisnak tekintette. Erre Lawson annyit mondott, hogy „Jüri, ilyesmit nem mondhatsz!” (Ezt a második videóban lehet hallani, igaz, itt a hangerő alacsony.)

A Red Bull viszont erről rövid időn belül tudomást szerzett: a Twitteren ezt a közleményt adták ki: „A Red Bull Racing azonnali hatállyal felfüggesztette a csapat junior versenyzőjét, Jüri Vipset minden csapatbeli feladatától, amíg az incidens teljes kivizsgálása folyamatban van. Elítélünk mindenfajta visszaélést, és zéró toleranciát alkalmazunk a cégünkön belüli rasszista kifejezésmóddal vagy viselkedéssel szemben.” Vips amúgy májusban, a Spanyol Nagydíjon már az egyik szabadedzésen debütált a Formula 1-ben, amikor is Sergio Perez autóját vezette, és ki tudja, talán tervben volt az is, hogy az eredményeitől függően a Red Bull tartalékosa a második csapatban, az Alpha Tauriban debütálhatott volna jövőre!

Vips aztán az Instagramon kért bocsánatot: „Ez a nyelvezet teljesen elfogadhatatlan, és nem tükrözi az általam vallott értékeket és elveket. Mélységesen megbántam a tetteimet, és nem ilyen példát szeretnék mutatni. Teljes mértékben együtt fogok működni a nyomozás során.” És amúgy pontosan ugyanazon szó miatt 2020-ban Kyle Larsont, egy NASCAR-pilótát rúgott ki a Chip Ganassi Racing (plusz elbukott több szponzort is), mert ezt mondta egy iRacing-közvetítés során. Igaz, végül pár hónappal később másik csapatnál folytathatta.

De Vips…? Ő mostanában nehéz helyzetben lesz. Így hogyan jut el az F1-be?

Forrás: PCGamer

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu