Későbbre tette a Sony az Uncharted: Legacy of Thieves Collection PC portját?

A PlayStation 5-ön már hónapok óta elérhető kurrens-gen port az Uncharted 4: A Thief’s Endből és az Uncharted: The Lost Legacy-ból később jöhet az eddig tervezett, de hivatalosan nem közölt időpontnál.

 

A SteamDB-n eddig azt láthattuk, hogy az Uncharted: Legacy of Thieves Collection PC-s átiratának megjelenési dátuma már nem július tizenötödikére esik. Az új dátum egy tweet szerint október tizenkilencedike lehet, de szinte fix, hogy a Sony szemei és fülei mindenhol ott vannak, mert azóta a SteamDB újabb frissítésről ad tanúbizonyságot, és most már december 30-ára tették a dátumot. Na, arra mindenféleképpen azt mondhatjuk, hogy placeholder, azaz ideiglenes megjelenési dátum.

A portolási munkálatokért nem a Naughty Dog a felelős (egyik korábbi játékuk, a Jak & Daxter: The Precursor Legacy nemhivatalos, és sajnos hangot nélkülöző PC-s portot kapott; erről írtunk is), sőt, nem a Sony PC-s portokban specialistának tekinthető Nixxes Software-je áll a feladat mögött, hanem az Iron Galaxy (akik amúgy portolásban tapasztaltak, és említünk pár példát: Spyro Reignited Trilogy – PC, 2019; Overwatch – Nintendo Switch, 2019; Crash Bandicoot N. Sane Trilogy – PC, 2018; Diablo III – Nintendo Switch, 2018…).

És nem is blamáljuk a Sony-t a feltehetőleges halasztásért. A cég értelemszerűen üzleti érdekekből először PlayStation platformokra hozza ki a saját játékait, és csak később lehet szó a PC-s átiratról, így a Microsofttal ellentétben mondjuk a Ghost of Tsushima folytatása nem fog egyszerre PlayStation 5-re és PC-re érkezni. A másik indok, ami miatt érthető az átszervezés, egy másik PC port miatt érthetőnek tűnik: a Marvel’s Spider-Manről már tudjuk, hogy augusztus 12-én fog megjelenni PC-n, és lehet, hogy a Sony nem akarta, hogy egy hónapon belül két portja legyen a piacon, amivel mindkettő értékesítése romolhat.

Úgyhogy az Uncharted: Legacy of Thieves Collection nagy eséllyel október 19-én jöhet PC-re, hiába trükközik a Sony. Mindez még nem hivatalos.

Forrás: WCCFTech

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu