Elképesztő, hogy ez a Diablo Immortal játékos mit talált ki a mikrotranzakciók ellen!

Egy Diablo Immortal player kihasználja a Blizzard valutaváltását, hogy visszavágjon a rengeteg valódi készpénzt használó játékosoknak.

 

 

Az elmúlt év nem volt kegyes a Blizzard Entertainmenthez PR-fronton, és a Diablo Immortal megjelenése sem tesz jót a cégnek, köszönhetően a költséges mikrotranzakcióknak, amelyek olyan játékokkal vetekednek, mint a Star Wars Battlefront 2 vagy a GTA Online. A játékosok több ezer dollárt költenek arra, hogy feloldják a játék legendás drágaköveit és eléggé fejlesszék a karaktereiket ahhoz, hogy érdemben fejlődhessenek, valamint hogy esélyt kapjanak a többi játékos elleni harcokban.

Egy játékos azonban ezt a rendszert a feje tetejére állítja, köszönhetően a World of Warcraft pénznemekből felhalmozott készleteinek, amelyeket az új játékban való felhasználásra átváltanak általános Blizzard-pénzre.

A fent említett játékos, aki a World of Warcraft aranykészletét használja ki az Immortalban, a GamesRadar szerint Naecabon néven fut.

Naecabon egy hosszú Reddit-posztban beszélt erről daymeeuhn felhasználónév alatt: állítása szerint a nagyjából 600 millió Warcraft-aranyat, amit összegyűjtött, 50 000 dolláros World of Warcraft tokenek vásárlására váltotta át, amiket az MMO aukciós házában használhat fel, és amiket aztán 15 dollárért adhat be a Blizzard Balance-jára.

Naecabon elmondta, hogy amikor rájöttek, hogyan működik az átváltás, úgy döntöttek, hogy építenek egy „aranybálna” karaktert az Immortalban, hogy a PvP-ben minden „pénzbálna” játékost – vagyis azokat, akik rengeteg valódi valutát költenek az Immortal-karaktereik fejlesztésére – „helyre tegyenek.”

Naecabon szerint ez a folyamat hatalmas sikernek bizonyult részükről, karakterük rendszeresen „ijesztő hatékonysággal” győzi le ezeket a „pénzbálnákat”. Elmondásuk szerint az egyik ilyen játékos a streamer jtisallbusiness, aki állítása szerint a játék megjelenése óta nagyjából 100 000 dollárt költött az Immortalra.

Amikor egy játékot a nagyobb közösség „pay-to-win”-nek titulál, a játékosok jellemzően megpróbálják megtalálni a módját, hogyan játszhatják ki a rendszert, hogy minél kevesebb pénzt költsenek.

Naecabon tapasztalatai a Diablo Immortalban egy ilyen példa erre, amely a megjelenés óta olyan történetekkel van tele, hogy a játékosok több mint 10 000 dollárt költöttek a karaktereik fejlesztésére, csak azért, hogy életképesek legyenek a PvP-ben és az endgame-ben. Most, hogy a rendszer ilyen módon történő kijátszása a nyilvánosság előtt is ismert, a labda a Blizzard térfelén van, és sokan várják, hogy a cég foglalkozik-e a trükkel, vagy módosít-e valamilyen értelmes módon az átváltási rendszeren.

Forrás: GamesRadar

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu