Megnézhettük, hogy mikor távozik egy játék a PlayStation Plusból!

A PlayStation Plus Essential esetében természetes, hogy a felkínált játékok mindössze egy hónapig adhatóak ingyenesen a játékkönyvtárunkhoz. De mi a helyzet a PlayStation Plus Extra és Premium szinten kínált játékokkal?

 

Ha a PlayStation Plus Extra vagy Premium kategóriájára fizettünk elő, akkor lesz egy Last Chance to Play szekció (ez magyarul kb. Utolsó esély a játékra fordítást kaphatott), amikor felhozzuk a katalógust. Ezek viszont csak a lejárathoz közel levő címeket tartalmazzák. Vannak szeptemberi, októberi dátumok, amik később meg is lesznek jelölve erre. A másik opció az egyedüli, ahol pontosan láthatjuk, hogy a kiválasztott játékunk rendelkezik-e lejárati dátummal, de ez eléggé kényelmetlenül hangzik.

Nekünk magunknak kell keresést végeznünk. Ez nyilvánvalóan egy olyan funkció, amit a Sony-nak mihamarabb pótolnia kellene (ha a PS1-es játékoknál felkínálja a PAL, így többek között az európai régióban a nagyobb frame rate-et kínáló NTSC-s verziót, ami a megjelenéskor kellett volna már, akkor itt is várni kell…). Az lenne a korrekt, ha valamilyen transzparencia lenne (de ez a Microsoft (Xbox) Game Passának is szól!), így lehetne tervezni. Tény, a Game Pass kb. kéthetente közli, hogy a következő időszakban mi lép ki, de ez nem megoldás.

A Shadow Warrior 3 és a Syberia lép ki hamarosan, szeptemberben és októberben a Red Dead Redemption játékok és azok kiegészítői, az NBA 2K22 és a WRC 10 távozik. Az európai új PlayStation Plus rajt után írtuk is, hogy hirtelen eltávozott az Evil Genius 2, a PlayStation Store-ról teljesen eltűnt Y School Heroes: Bustlin’ School Life, a Yonder: The Cloud Catcher Chronicles, és a 428: Shibuya Scramble. A Sony persze azt sem mondta még, hogy a változások régiónként eltérőeek lesznek-e, de a játékkínálat régiónként minimálisan is, de eltérnek, úgyhogy ki tudja…

A PushSquare pedig arról írt, hogy a Sony új PlayStation Plus kártyákat adott ki az amerikai és az angliai piacon (de szinte fix, hogy hazánkban is felbukkannak majd). Ezekkel már nem csak a PlayStation Store-os egyenlegünket tölthetjük fel, de azt is tisztán kiemelik, hogy például a 110 dolláros kártyával egy évtra elő lehet fizetni a PlayStation Plus Extrára. Van 70, 55, illetve 30 dolláros kártya is. Az angliai megoldás esetében ez egy 84 fontos kártya (itt ennyit kóstál egy 12 hónapos PlayStation Plus Extra előfizetés).

Mivel régebben a PlayStation Plus-kártyákat a Sony kivonta a piacról, ideje volt, hogy valami új jöjjön.

Forrás: PSL, PSL

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu