Szuper funkciókkal bővül hamarosan az Xbox Cloud Gaming!

TECH HÍREK – A Microsoft már korábban is jelezte szándékát, hogy integrálja a billentyűzet- és egértámogatást a felhőalapú játékplatformjába, vagyis az Xbox Cloud Gaming-be.

 

 

A Microsoft nem állt le azzal, hogy új funkciókkal bővítse az Xbox Game Pass Ultime-ban foglalt Xbox Cloud Gaming felhőalapú játékrendszerét, amely ebben a hónapban adta meg a Smart TV-re való érkezés dátumát. Ha már régóta vársz arra, hogy egérrel és billentyűzettel játszhass az xCloudon, akkor jó hírünk van, mert bár a Microsoft már hónapok óta beszél erről a lehetőségről, úgy tűnik, hogy a hagyományos PC-s perifériák támogatása hamarosan megérkezik az Xbox Cloud Gaming-be.

Jorg Neumann, a Microsoft Flight Simulator vezetője úgy becsüli, hogy az xCloud egér- és billentyűzet-támogatása még idén nyáron megérkezhet – írja a The Verge.

A Microsoft jelenleg arra ösztönzi a fejlesztőket, hogy kezdjék el támogatni a PC-n keresztül streamelt Xbox-játékok egér- és billentyűzet-támogatását, tehát az integráció a jelek szerint a láthatáron van.

Az új funkciók között a Microsoft a játékstreaming késleltetésének javítását is vállalta, egy új API-t fejlesztettek ki, amely összességében akár 72 ms késleltetést is megtakarítana. Ezt a Direct Capture segítségével érik el, amely kiküszöböli a VSync várakozási időt, a kép skálázását és a pufferelést, amelyek a streaminghez feleslegesek.

Jelenleg a Direct Capture csak maximum 1440p felbontást támogat, dinamikus felbontás és HDR nélkül, bár a Microsoft már dolgozik ezen adatok javításán. Az Xbox a PC Game Pass-szal mutatta meg az erejét, hiszen 300%-os felhasználószám-növekedést ért el, és 20%-kal több új felhasználóval bővült az Xbox ökoszisztéma a Fortnite játékosoktól az Xbox Cloud Gaming-en.

Forrás: The Verge

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu