Cyberpunk 2077: hazudtak volna a CDPR-nek a játék bugos állapotáról?! [VIDEO]

Egy új jelentés szerint a CD Projekt Rednek hazudhattak a Cyberpunk 2077 állapotáról a megjelenéskor, ami új megvilágításba helyezi a helyzetet.

 

 

A Cyberpunk 2077 mindig is ismert lesz a megjelenéskori problémáiról, és arról, hogy a CD Projekt Red (CDPR) képtelen volt azokat időben megoldani. Mostanra azonban úgy tűnik, hogy a megjelenéskori problémák tényleges okairól még több információ került napvilágra. Az Upper Echelon Gamers nevű YouTube-csatorna szerint a CD Projekt Redet az első napon lehet, hogy nem tájékoztatták a játék állapotáról, és a problémák legalább részben mégiscsak máshol keresendőek.

Éppen a Cyberpunk 2077 legkorábbi javításai és hotfixjei előtt a CDPR kiadott egy közleményt, amelyben azt állította, hogy a minőségbiztosítási csapat egyszerűen nem fogta el az összes hibát, amelyet az emberek gyakorlatilag azonnal a játék elindításakor tapasztaltak.

Bár a közösségben sokan ezt sokáig PR-biznisznek tartották, az Upper Echelon Gamers most egy 72 oldalas dokumentumot hozott nyilvánosságra, amely számos, eddig ismeretlen tényt tárt fel a CDPR által felbérelt minőségbiztosítási cégről, a Quantic Labről.

A szóban forgó dokumentum szerint, amelyet egy állítólagos informátor szivárogtatott ki az Upper Echelon Gamersnek, a Quantic Lab nem csak eltúlozta a Cyberpunk 2077-en dolgozó minőségbiztosítási csapat méretét, de azt is elmulasztotta elárulni, hogy a szóban forgó csapat főként junior munkatársakból állt, akiknek kevés tapasztalatuk volt a minőségbiztosításban. Ráadásul a Quantic Lab a napi hibajelentési kvóták politikáját alkalmazta, ami arra késztette a munkatársakat, hogy irreleváns hibákat jelentsenek ahelyett, hogy a Cyberpunk 2077 néhány leggyakoribb problémájára koncentráltak volna.

Bár a Cyberpunk 2077-et még mindig nem mentes a bugoktól, a játék sokkal jobb állapotban van ahhoz képest, amit a játékosok az első napon tapasztaltak.

Ugyan a játékostársadalom kritizálhatta a CDPR legkorábbi állításait, miszerint valójában nem tudták, hogy mennyire rossz a helyzet, az Upper Echelon Gamers jelentése egy teljesen új dimenzióval bővíti a szóban forgó problémát. Maga a dokumentum meglehetősen részletes, és alapos információkat nyújt a gyártási ütemtervekről és válogatott belső adatokról, ami valószínűtlenné teszi, hogy később meghamisították volna.

Mint a legtöbb kiszivárgott információ esetében, a szóban forgó dokumentum megvitatása során is érdemes kellő tárgyilagossággal viszonyulni a témához. Sem a CDPR, sem a Quantic Lab nem nyilatkozott még róla, és a szerződésük sajátosságaitól függően valószínűtlennek tűnik, hogy a két cég bármelyike is így tesz. Bármi is legyen a helyzet, a Cyberpunk 2077 minden problémájával együtt rengeteg pozitívummal szolgálhat a játékosok számára.

Forrás: YouTube

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu