Léa Seydoux fontos szereplőt játszik majd a Dűne második részében

MOZI HÍREK – Denis Villeneuve Dűne című filmjének folytatása 2023-ban kerül majd a mozikba, szóval ideje feltölteni a szereplőgárdát, többek között a szépséges Léa Seydoux-val.

 

 

A tavaly bemutatott Dűne már a francia filmcsillag, Léa Seydoux nélkül is egy A-listás színészekből álló, igazi „all-star” szereplőgárdát vonultatott fel. Timothee Chalamet, Zendaya, Oscar Isaac, Jason Momoa, Stellan Skarsgård, Josh Brolin, Javier Bardem és Dave Bautista csak néhány színész, aki feltűnt a filmben. Részben az ő sztárerejük hozta el a közönséget a mozikba, ahol a 2021-es év egyik legnagyobb bevételt hozó filmjévé vált.

A Dűne: Második rész még több tehetséget hoz az Arrakis bolygóra, ugyanis a Deadline beszámolója szerint Léa Seydoux csatlakozik a szereplőgárdához Lady Margot szerepében.

Denis Villeneuve rendező idén kezdi el forgatni a várva várt folytatást, amelyben több új színész is csatlakozik a már jól bevált stábhoz. Austin Butler alakítja majd Feyd-Rautha Harkonnent, a Harkonnen-ház örökösét, Christopher Walken IV. Shaddam császárt, Florence Pugh pedig a császár lányát, Irulan hercegnőt.

Seydoux művésznőt az Éjfélkor Párizsban című filmből, valamint a Spectre és a Nincs időnk meghalni című James Bond-filmek visszatérő szerepeiből ismerhetjük, habár odahaza a hatalmas sikerű La belle personne (Francia szépség) hozta meg számára az országos hírnevet még 2008-ban. Legutóbb David Cronenberg Crimes of the Future című filmjében láthattuk, ahol Caprice-t alakította, egy volt baleseti sebészt, aki szerveket távolít el az előadóművész partneréből.

A Dűne a kritikusok és a közönség körében egyaránt sikeres volt, és anyagilag is szépen teljesített, pandémia ide vagy oda.

A film világszerte több mint 400 millió dolláros bevételt hozott, és a 41 millió dolláros amerikai jegybevétel a Warner Bros. hibrid filmjének legnagyobb nyitása volt. A Dűnét 10 Oscar-díjra jelölték, többek között a legjobb film, a legjobb adaptált forgatókönyv és a legjobb vizuális effektek terén elért legjobb teljesítmény kategóriában. A blockbuster hat szobrocskával távozott a gáláról, ami a 94. Oscar-díjátadó esetében a legtöbb, amit egy film kapott.

 

No de kicsoda Lady Margot a Dűne-univerzumban?

 

A Dűne-regényekben Lady Margot Fenring, Léa Seydoux karaktere a mentát („emberi számítógép”, akinek kognitív képességeit a csúcsra járatják) gróf Hasimir Fenring Bene Gesserit felesége volt. Bár felszínesen a Corrino-ház befolyása alá került, Margot teljes mértékben a Nővéreket szolgálta. Miután az Atreides-ház felemelkedését követően a Bene Gesserit befolyása drasztikusan csökkent, Margot és férje a saját céljaik szolgálatának szentelték magukat.

A regényben Lady Margot már korán beleszól a történetbe, amikor kritikus figyelmeztetést hagy Paul anyjának a rájuk váró árulásról. Sajnos ez a jelenet és a karakter végül nem került be a Dűne-filmbe, azonban Margot-nak fontos szerepet kell kapnia a franchise második részében.

A Dűne: Második rész a tervek szerint 2023. október 20-án érkezik a mozikba.

Forrás: Deadline

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu