Inzone: a PC-seknek kedvező monitorokkal és headsetekkel erősít a Sony [VIDEO]

A termékcsalád két monitorral, két kábelmentes, illetve egy kábeles headsettel indult el.

 

A Sony bemutatta az Inzone termékeit, amik amerikai áron sem nagyon a mi pénztárcánkra lettek szabva. (Érdekesség, hogy a magyar árazásról a sajtóközlemény nem tett említést!) A 27″-os Inzone M9 monitor 4K felbontást, VRR-t (változó képfrissítési rátát), HDR-t, továbbá nagy kontrasztot kínál (ezt a Full Array Local Dimming funkcióval teszi). A 144 Hz-s képfrissítési ráta (azaz maximum 144 FPS) mellé 1 ms-os GtG (Gray to Gray) válaszidő párosul, így szinte azonnal láthatjuk a játékban azt, amit a kontrollerünkkel/egér-billentyűzetünkkel igényeltünk. A 23″-os Inzone M3 monitor csak 1080p felbontást tud, de cserébe 240 Hz-es képfrissítési rátával rendelkezik, így kellően izmos PC alkalmazása során mondjuk a Call of Duty problémamentesen el tudja érni a 240 FPS-t. Ne felejtsük azt sem, hogy az M3-as kevesebb HDR-es funkcióval rendelkezik (DisplayHDR 600 tanúsítvány helyett DisplayHDR 400).

„Az e-sport versenyek elterjedésével és a videojátékok fejlődésével egyre nagyobb érdeklődést mutatkozik az iparág iránt. Mivel a Sony nagy múltra tekint vissza a csúcskategóriás audio- és vizuális technológiai termékek terén, úgy gondoljuk, ez az új termékcsalád még több lehetőséget kínál majd azoknak, akik frissíteni szeretnék jelenlegi játékrendszerüket. Elkötelezettek vagyunk amellett, hogy hozzájáruljunk a játékkultúra fejlődéséhez azáltal, hogy a PC és PlayStation® játékosok számára szélesebb körű lehetőségeket kínálunk, ezzel is gazdagítva számukra a játékélményt. Emellett a Sony büszke arra is, hogy a játékkultúra további fejlődését támogatva szponzorálja a vezető globális e-sport ligákat, az EVO 2022-t, a PGL DOTA2 Arlington Major 2022-t, valamint a VALORANT League 2022 és 2023-at,” mondta Yukihiro Kitajima, a Sony Corporation játéküzletág és marketing vezetője.

Egyedi játékstílusokra tervezték a monitorokat. Idézzük a sajtóközleményt: „Az egyedülálló, alacsony mélységű háromlábú állvány teljes kényelmet biztosít, miközben optimalizálja az asztali helyet a perifériák számára. A monitor kis méretű kialakításának köszönhetően a játékosok könnyen elhelyezhetnek egy hajlított billentyűzetet és egy nagyméretű egérpadot a kijelző környékén. További jellemzői közé tartozik az állítható magasság és dőlésszög, a hátsó világítási színek választéka, valamint a tiszta asztalt biztosító kábelelrendezés.

Az M9-es monitor az Auto HDR Tone Mapping funkciót használja, amely a PlayStation 5 játékkonzolokkal használata esetén automatikusan felismeri a monitort a kezdeti beállítás során, és optimalizálja a HDR-beállításokat. Ezen túl az Inzone játékmonitorok automatikusan Cinema Mode-ba kapcsolnak a PlayStation 5 konzolon történő filmnézés során, és Game Mode-ba videojáték esetén.”

Essen szó a három headsetről. Az Inzone H9 32, a H7 pedig 40 órás üzemidővel rendelkezik. A tíz perces gyorstöltéssel akár egy órán át is használhatjuk őket. Van egy vezetékes modell is, az Inzone H3. „Az Inzone H9 és az Inzone H7 a képernyőn megjelenő OSD menüvel rendelkezik, így a játékosok könnyen módosíthatják a beállításokat a headseten, és ezt a PlayStation 5 Control Center képernyőjén is követhetik. Mindkét fejhallgató egyensúlyban tartja a játékot és a csevegést, így a felhasználók azon keresztül módosíthatják a játékhang és a hangos csevegés közötti hangerőegyensúlyt. Az eszközök emellett kompatibilisek olyan funkciókkal, mint például a Tempest 3D Audiotech, amely megengedi a játékosok számára, hogy a játék közben nagyobb térbeli erővel élvezhessék a magával ragadó hangokat.

Mindhárom modell rugalmas, felhajtható, némító funkcióval ellátott boom mikrofonnal felszerelt, így a felhasználók könnyedén kommunikálhatnak a játékban a csapattagokkal. A Sony 360 Spatial Sound for Gaming, amelyet az Inzone Hub PC szoftver hoz működésbe, amely a térbeli hangzást többcsatornás hangjelek segítségével reprodukálja, ahogyan azt a játékok alkotói tervezték. Ez a pontos hangreprodukció fokozza a térérzékelést, lehetővé téve a játékos számára, hogy pontosan halljanak minden lépést és mozdulatot. A „360 Spatial Sound Personalizer” okostelefonos applikációval a felhasználó a térbeli hangzást is a fülformájára optimalizálva kapja meg a valóban személyre szabott játék érdekében.

A Sony fejhallgató-technológiában szerzett szakértelméből kifejlesztett egyedi formájú membránok az Inzone H9 és az Inzone H7 esetében is lehetővé teszik, hogy a fejhallgatók a rendkívül magas frekvenciájú hangok mellett a mélyeket is hitelesen adják át a magával ragadó játékélmény érdekében. A készülékházon található csatornák szabályozzák és optimalizálják az alacsony frekvenciájú hangok reprodukcióját az erőteljes basszusok érdekében, amelyek a mély hangoknak hihetetlenül valósághű hangzást biztosítanak.

A széles, puha fejpántpárna egyenletesen oszlatja el a súlyt a játékos fején a hosszú távú kényelem érdekében. A fülpárnák kialakításánál kiemelt figyelmet fordítottak arra, hogy minimalizálják a játékosok fülére helyezendő nyomást. Az Inzone H9 több zajszűrő mikrofonnal is rendelkezik, amelyek kizárnak minden teljesítményt zavaró zajt, legyen szó hangos hűtőberendezésekről, PC-ventilátorokról vagy építési munkálatokról. A játékélmény fokozása érdekében a Sony beépítette ugyanazt a kettős zajérzékelő technológiát, amelyet a verhetetlen játékélményt nyújtó, iparágvezető 1000X-széria fejhallgatóiban már nagy sikerrel használták. Az Ambient Sound Mode funkcióval játék közben sem marad le a felhasználó a fontos környezeti hangokról, például egy telefonhívásról, csengetésről vagy a környezetben lévő ismerős mondanivalójáról.”

„Az Inzone globális bejelentése egy újabb adaléka annak a lendületnek, amely az Evo 2022 kapcsán épül. Mindig örömmel mutatunk be új technológiákat, amellyel a résztvevők átélhetőbben tapasztalják meg a harci játékokat.  Az olyan partnerek, mint a Sony Inzone, támogatják küldetésünket abban, hogy nagyszerű élményeket teremtsünk a játékosaink és rajongóink számára,” mondta Rick Thiher, az EVO főigazgatója. „A PGL számára megtiszteltetés olyan partnerrel együttműködni, mint a Sony, így nagyon izgatottak vagyunk az Inzone kapcsán. A szezon utolsó DOTA 2 bajnoksága, a PGL Arlington Major 2022 sorsdöntő pillanat lesz, és úgy gondoljuk, ez a tökéletes pillanat az Inzone számára, hogy megtörje a jeget az év egyik leginkább kiélezett versenyén,” tette hozzá Silviu Stroie, a PGL vezérigazgatója.

„Izgatottan várjuk, hogy a Sony hangtechnológiája még magasabb szintre emelje a Valorant eSport-versenyek élményét. A kommunikáció játékunk egyik legfontosabb része, így a partnerségből kifolyólag képesek vagyunk nézőinket még mélyebben bevonni mérkőzéseink legizgalmasabb pillanataiba. A Sony innováció iránti elkötelezettsége segít a Valorant számára megerősíteni vezető globális esport pozícióját,”  mondta Whalen Rozelle, a Riot Games Esports operatív igazgatója.

Végül az árazás. Az Egyesült Államokban az Inzone M9 monitor 900, míg az M3 530 dollár lesz. A H9 headset 300, a H7 230, az M3 pedig 100 dollár lesz. Euróra átszámítva tehát az M3 monitor kb. 215 ezer forintért lesz kapható, míg az M9-es 360 ezernél kezdődik; a headsetek pedig 42-43 ezertől 125 ezer forintig terjedő árkategóriába esnek. Az M9 és az M7 között a különbség amúgy a zajszűrő és a környezeti hang módban rejlik. A termékek mind műanyagmentes csomagolásban kaphatóak.

Forrás: Red Lemon sajtóközlemény / WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.