Return to Monkey Island: végre bemutatkozott a gameplay is! [VIDEO]

Néhány hónappal a meglepetésszerű áprilisi (nem) tréfa-bejelentés után a Devolver Digital és a LucasFilm felfedte a Return to Monkey Island gameplayjét.

 

 

Még áprilisban jelentették be a Return to Monkey Island-ot, mint az utóbbi évek egyik legvalószínűtlenebb videójáték-folytatását egy áprilisi tréfa formájában. A sorozat alkotója, Ron Gilbert először április 1-jén szellőztette meg a dolgot, mielőtt április 3-án hivatalosan bejelentették volna, és kiderült, hogy a LucasArts szeretett Monkey Island point-and-click kalandjáték-sorozatának új része lesz, amelyet a Devolver Digital a nemrég megreformált LucasFilm Games-szel együttműködve ad ki.

Miután a 2022-es megjelenési ablak ellenére közel három hónapig nem kaptunk semmilyen frissítést, a Devolver ma végre a Nintendo Direct Mini: Partner Showcase részeként felfedte a Return to Monkey Island játékmenetét.

A sorozat alkotója, Ron Gilbert úgy pozicionálja a játékot, mint az 1992-es Monkey Island 2: LeChuck’s Revenge igazi folytatását, amely a mára már ikonikussá vált cliffhanger befejezéssel tetőzött, amit azóta sem oldottak meg teljesen az olyan folytatások, mint a Curse of Monkey Island, legalábbis Gilbert szándékainak megfelelően.

A Return to Monkey Island az első új rész a sorozatban a 2009-es Tales of Monkey Island óta, és az első olyan rész, amelyet Gilbert rendezett és írt, mióta a Monkey Island 2 fejlesztése után elhagyta a LucasArtsot. Annak ellenére, hogy a második rész folytatásaként szolgál, Ron Gilbert azt állította, hogy a Return a későbbi játékok karaktereit és elemeit is tartalmazni fogja.

A Return to Monkey Island feltűnően hiányzott a Devolver Digital Devolver Direct 2022-es bemutatójáról, ami sok rajongót zavarba hozott, akik már nagyon várták a játékot.

Most kiderült, hogy a játék időzített konzol-exkluzív lesz Nintendo Switch-re. Ez a bejelentés az első gameplay trailerrel együtt érkezett, amelyből kiderült, hogy több szeretett karakter, például Carla, Wally, Stan és Otis is visszatér, emellett először láthattuk a játék új művészeti stílusát, amely a Knights and Bikes és a Tearaway művészétől, Rex Crowle-tól származik.

A trailerben bemutatkozik az új kezelőfelület is, amelyet Ron Gilbert Thimbleweed Park spin-off játéka, a Delores ihletett. A játékot a Ron Gilbert által alapított Terrible Toybox stúdió fejleszti, amely korábban a Thimbleweed Parkot is fejlesztette, és visszatér a Guybrush Threepwood szinkronszínésze, Dominic Armato.

A Return to Monkey Island zenéje is a sorozat zeneszerzőitől, Michael Landtől, Peter McConnelltől és Cliff Bajakiantól származik majd.

Bár a Return to Monkey Island megjelenésének még nincs konkrét dátuma, a játék Steam és Nintendo eShop oldalai már élesben is elérhetőek, és részleteket árulnak el a játék történetéről. A Return to Monkey Island valamivel a Monkey Island 2 eseményei után játszódik majd, és Guybrush-t követi, aki „sodródott”, mivel soha nem találta meg Monkey Island igazi titkát. Guybrush helyére a kalózok új generációja, például az új karakter, Madison kapitány lépett, és az olyan ismerős helyszínek, mint Melee Island új, félelmetes irányítás alá kerültek.

Forrás: YouTube, Steam

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu