Obi-Wan Kenobi: teljesen átírták Reva karakterét az eredeti forgatókönyvhöz képest!

MOZI HÍREK – Moses Ingram „Harmadik nővérének”, Revának egészen más motivációi voltak Stuart Beattie eredeti Obi-Wan Kenobi-forgatókönyvében.

 

 

*VIGYÁZAT! Ez a cikk jelentős spoilereket tartalmaz az Obi-Wan Kenobi sorozatot illetően!*

Az Obi-Wan Kenobi legalább annyira szól a címszereplő jedi bonyolult kapcsolatáról Anakin Skywalker/Darth Vaderrel, mint Reva történetéről. A Disney Plus sorozat hat epizódja alatt lassan kiderül, hogy a birodalmi inkvizítor egyike volt azoknak a jedi ifjaknak, akik túlélték Anakin erőszakos támadását a Star Wars: III. epizód – A Sith-ek bosszúja című filmben, és azóta is vadászik rá.

Amikor Stuart Beattie először megírta a történetet, amely később Obi-Wan Kenobi alapjául szolgált, Reva – akit végül Moses Ingram alakított – azonban nem tudta, hogy Anakin Darth Vader. „Azt kérdeztem: >>Honnan tudta ezt?<< Ő csak Anakinként látta, mert még nem kellett viselnie Vader páncélját, igaz? Szóval Anakin megölte a barátait, rátette a sebhelyet, majdnem megölte, és lényegében otthagyta őt meghalni” – magyarázta a The Directnek.

„Tehát az ő [Reva] fejében a Jedi Tanács volt a galaxis legnagyobb gonosztevője.”

„Elhitte a hazugságokat, hogy puccsot terveztek, hogy átvegyék a hatalmat, meg minden, de a klónok megállították őket. Szóval azt hitte, hogy ezért vadászik a jedikre, mert úgy gondolta, hogy a jedik a legrosszabbak, alapvetően.”

Beattie a továbbiakban elárulta, hogy a korai forgatókönyvben Reva Vader keze által halt meg, miután rájött, hogy ki is ő valójában, és úgy döntött, hogy feláldozza magát, hogy megmentse Kenobit, és vezekeljen a múltbéli bűneiért a jedik ellen. A minisorozatban Reva-t leszúrja Vader, de életben marad, varázslatos gyorsasággal épül fel és végül félreteszi bosszúszomjas tervét, megkímélve Anakin fiát, Luke-ot.

 

 

 

 

„Obi-Wan volt az, aki beavatta őt ebbe a titokba és a felfedezésbe, ami miatt azt mondja: >>Ó, egek, egész idő alatt tévedtem.<<„. Szóval odamegy és [elmondja] Vadernek: >>Megöltem Kenobit<<, tudván, hogy Vader meg fogja ölni. Szóval, ez mintegy lezárta az ívét” – emlékezett vissza, majd nevetett: „Annyi szörnyű dolgot tett, hogy úgy éreztem, meg kell halnia. Csak ezzel lehet jóvátenni mindent.”

A hosszú interjú más részében Beattie elárulta, hogy eredetileg filmtrilógiának szánta az Obi-Wan Kenobit – de a Solo megjelenését követően több, a jövőbeni nagyszabású projektre vonatkozó tervét is elvetették.

„Joby [Harold, az Obi-Wan Kenobi vezető írója] fogta a forgatókönyvemet, és két órából hat órát csinált” – mondta. „Szóval, egyáltalán nem dolgoztam velük, csak az epizódokért kaptam kreditet, mert az egész az én anyagom volt.”

Az Obi-Wan Kenobi már elérhető a Disney Pluson. Bár nem világos, hogy terveznek-e második évadot, a sorozat lelkesedést váltott ki néhány spin-offot illetően, amelyek főként Reva és Darth Vader körül forognak.

Forrás: The Direct

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu