Rekord évet zárhat a játékipar az előfizetéses szolgáltatásoknak köszönhetően

A DFC Intelligence szerint a PC-s és konzolos játékipar hatalmasat szakíthat az előfizetéses modellek segítségével.

 

A PlayStation 5, az Xbox Series és a Nintendo Switch egyaránt rendelkezik egy előfizetéses szolgáltatással (sőt, mind a három konzolon legalább két szintes modellt kínálnak a cégek!). Online multiplayer, ingyenes játékok, kedvezmények, ilyesmit mind a PlayStation Plus, mind a(z Xbox) Game Pass, mind a Nintendo Switch Online kínál. A játékipart elemző DFC Intelligence ezek miatt a tavalyi évhez képest további növekedést becsül 2022-re.

Az elemzők új posztja szerint a játékértékesítések 5%-os növekedéssel idén 72 milliárd dollárt érnek el (már nincs értelme forintban leírni, mert mire leírjuk, még kevesebbet ér), így a 2021-es rekordot meg fogja dönteni a 2022-es teljesítmény. Ebben kiemelt szerepe lesz az előfizetéses modellnek. A DFC Intelligence szerint a növekedésben nem az új játékok, hanem a Sony, a Microsoft, a Nintendo, és a többi cég előfizetéses szolgáltatása lesz a katalizátor. A konzolos cégek esetében a DFC úgy becsüli, hogy a szoftveres, szolgáltatásos pénzforrásának harmada már előfizetésekből származik majd. A játékipari növekedés azért is meglepő, mert az elemzők is úgy látják, hogy az árak folyamatosan felfelé fognak haladni, és a recesszió sem kizárható.

Főleg a Game Pass teljesítménye lehet a fontos itt. A Microsoft is tudja, hogy a szolgáltatás értéke folyamatosan növekedni fog, és emiatt is dönthetett a Sony a PlayStation Plus áttervezése mellett (és kihagyott ziccer tőlük, hogy a hónap utolsó szerdáján nem közlik, hogy pl. milyen retro játékokkal bővül a szolgáltatás…), és a Nintendo sem véletlenül két kategóriás modellel bír, ugyanis a Switch Online Expansion Pack Nintendo 64-es és SEGA Mega Drive-os játékokat kínál az alap NES, SNES címeken túl.

A konzolhiány ellenére növekedést felmutatni nagyon is komoly eredmény lesz, de mivel egyre többen játszanak, nem olyan nagy meglepetés ez. Majd meglátjuk, hogy a DFC Intelligence előrejelzése beteljesül-e.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu