Skull & Bones: szerződés kényszerítheti az Ubisoftot, hogy hamar kihozzák a játékot?!

Az Ubisoft forrásai egy szingapúri kormányzati támogatásról beszélnek, amelyet a Skull & Bones további késése esetén törölnének.

 

 

Egyelőre nem tudni, hogy a Skull & Bones még mindig sodródik-e, vagy épp ellenkezőleg, készül a partra szállni. Az Ubisoft Singapore által fejlesztett cím már több olyan információ is napvilágot látott, amelyek bizonyos esetekben megerősítik, hogy a kalózok elhagyhatják a PS4 és Xbox One tengereit. Sőt, hab a tortán, már a megjelenési dátumot is tudjuk, ami egy kiszivárgás szerint november 8-ra tenné a játék kiadását.

„Azt mondták, hogy ebben a hónapban lesz egy zárt teszt, de ez a projekt állapota miatt elmaradt” – Ethan Gach

Az Ubisoft Singapore nem nyilatkozott a hírrel kapcsolatban, de a Kotaku riportere, Ethan Gach szerint a címnek a következő hónapokban kellene megjelennie. Miért ez a bizakodás, amikor még nem sokat láttunk a játékból? Nos, a szakember a tweetjében emlékeztet arra, hogy a fejlesztő megállapodást kötött a szingapúri kormánnyal egy támogatáshoz való hozzáférésről, ami ugyanakkor tatralmazza a Skull & Bones meghatározott időn belüli megjelenésének kötelezettségét.

Mit tudunk erről a támogatásról? Igazából nem sokat, de Gach az alábbi részletekkel válaszol egy érdeklődő felhasználónak: „A szingapúri kormány támogatja az Ubisoft stúdióját, hogy új fejlesztőket vegyen fel és képezzen ki (hasonlóan a kanadai vállalati megállapodásokhoz), de a stúdiónak egy új, eredeti IP-t is ki kell adnia, és kifutnak az időből.”

Tekintettel arra, hogy a játékot a 2017-es E3-on mutatták be, lehetséges, hogy az Ubisoft úgy készíti elő a megjelenést, hogy a kormánnyal egyeztetett időpontokat tartani tudja. Hiszen Ethan Gach azt írja, hogy „eredetileg nyár elejére tervezték. Szeptemberre tolták. Most pedig novemberre. Azt mondták, hogy ebben a hónapban lesz egy zárt teszt, de a projekt állapota miatt ez elmaradt.”

Persze tagadhatatlan, hogy a Skull & Bonesnak zord óceánon kellett áthajózni a fejlesztés során.

Ebben az időben az Ubisoft Singapore-nál szexuális zaklatási vádak röppentek fel, ami a stúdió igazgatójának kirúgásához vezetett. Ráadásul azt is tudjuk, hogy a Skull & Bones társrendezője és vezető dizájnere is leugrott a hajóról, így nem tudjuk, hogy mi a cím jelenlegi státusza.

Forás: EuroGamer

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu