Szuper látványos frissítést kap a XIII remake-je!

A 2003-as kultikus lövöldözős sikerjáték, a XIII rebootját tervezik most újraindítani, a kiadó Microids bejelentette, hogy 2022 végén felújítják a játékot.

 

 

A kultikus sikert aratott FPS, a XIII az évek során jó néhány hullámhegyet és -völgyet tudhatott maga mögött. Az eredetileg 2003-ban megjelent játék olyan rosszul fogyott, hogy a tervezett folytatást gyorsan törölték. Azonban sikerült olyan rajongótábort kiépítenie, amire kevesen számítottak, és ez arra ösztönözte a fejlesztőket, hogy a játékot valamilyen formában hozzák vissza. Ehhez 17 év kellett, de a kiadó Microidsnek sikerült megvalósítania. Ám a remake kész katasztrófának bizonyult. A Microids azonban nem adta fel, és most bejelentette, hogy egy új fejlesztőtől érkezik a XIII felújított frissítése.

A Microids közleménye nemrég jelent meg a XIII remake Steam-profilján.

A Microids először is elmagyarázza, hogy a játékosok által elvárt minőségi szabványok betartása érdekében a játék jövőbeni fejlesztését a Tower Five-ra bízza. A Tower Five egy francia csapat, amely leginkább a Lornsword Winter Chronicle című akció-stratégiai játékról ismert. Továbbá a Tower Five már több mint egy éve dolgozik a játékhoz készülő jelentős frissítésen, és most készen áll arra, hogy bejelentse a megjelenés dátumát, szeptember 13-át.

A frissítést minden XIII remake-tulajdonos ingyen kapja meg; a Microids reméli, hogy a frissítés lehetővé teszi a játékosok számára, hogy a játékot az ígéreteknek és a szándékoknak megfelelően élhessék át. Kezdetnek a frissítés tartalmazni fog egy „kifinomult művészeti stílust”, amely a remake új művészeti stílusát ért heves kritikákra reagál. Az eredeti játék cell-shadinget használó, képregény-ihlette megvalósítása részben hozzájárult ahhoz, hogy a játékot annyira szerették, de a remake drámaian megváltoztatta a látványt. Az új látványvilágból még nem osztottak meg mintát.

A frissítéssel érkező további változások közé tartozik a „továbbfejlesztett A.I.”, az „átdolgozott HUD” és az „átdolgozott hangdizájn”, amelyek mindegyike drámaian javítja a játékélmény technikai minőségét a játékmenet szempontjából. Persze ezek a változások azt is egyértelművé kell, hogy tegyék, milyen alapszinten küzdött technikailag a remake. A játék minden területén jelentős problémái voltak.

A Tower Five bizonyos platformok esetében a XIII teljesítményén is javítani fog.

Különösen a Switch-verzióval kellett foglalkozni a rossz képkockasebesség miatt. A frissítésnek a Switch-változat teljesítményét 30fps-re kell javítania. A frissítés PS5-ön és Xbox Series X/S-en is 60fps-t tesz lehetővé.

Végül a Tower Five egy kiegészítést is tervez a remake-hez, amely visszahozza a XIII online multiplayerét 2-13 játékos számára. Az eredeti játékban 16 játékos többjátékos móddal és számos játékmóddal rendelkezett, bár nem ez volt az, ami a játék kultikus rajongótáborát megalapozta. Ettől függetlenül érdekes lesz látni, hogy a Tower Five-nak mit sikerül alkotnia, amikor a XIII frissítése szeptember 13-án megérkezik.

Forrás: Steam

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu