Alan Wake 2 – Minden, amit eddig a Remedy folytatásáról tudunk

ELŐZETES – Az Alan Wake 2 2023-ban érkezik. A Remedy Entertainment egy évtized után visszatért az Alan Wake-sorozathoz, és egy teljes értékű túlélőhorrorrá alakítja az Xbox 360 klasszikus pszichothrillerét. Az Alan Wake 2-t a 2021-es Game Awards alkalmával leplezték le, Sam Lake kreatív igazgató pedig arról beszélt, hogy a Remedy már majdnem 10 éve játszik a folytatás ötleteivel.

 

 

Jelen állás szerint a Remedy Entertainment gondosan ügyelt arra, hogy az Alan Wake 2 körüli információkat szigorúan őrzött titokként kezelje. Azonban ahogy egyre közelebb kerülünk 2023-hoz, úgy kezdünk egyre több részletet megtudni az Alan Wake folytatása körül. Az első teaser trailertől és a történet részleteitől kezdve az új koncepciórajzokon át a fejlesztési frissítésekig, itt van minden, amit eddig tudunk az Alan Wake 2-ről.

 

 

Megjelenési dátum

 

A fejlesztő Remedy Entertainment megerősítette, hogy az Alan Wake 2 megjelenési dátuma 2023-ra tehető. A fejlesztő egyelőre nem erősítette meg a pontosabb megjelenési ablakot, de rendszeres frissítéseket ígért a fejlesztéssel kapcsolatban az elkövetkező hónapokra. Tekintettel arra, hogy az első Alan Wake játék 2010-ben jelent meg, a Remedy nem fog sietni, hogy a régóta várt folytatást a világra hozza.

Az Alan Wake 2 eddig megerősített platformjai a PS5, az Xbox Series X és a PC. A Remedy azt is megerősítette, hogy az Alan Wake 2 PC-re az Epic Games Store-on keresztül fog megjelenni, köszönhetően annak, hogy az Epic Games adja ki a közelgő túlélő horrorjátékot. Az Alan Wake 2 várhatóan nem jelenik meg PS4-re, Xbox One-ra vagy Nintendo Switch-re – ami a 2023-as megjelenés alapjául szolgáló újgenerációs technológiát tekintve nem is annyira meglepő.

 

 

Alan Wake 2 trailer

 

Az Alan Wake 2 trailere csak egy kis ízelítő arról, hogy mire számíthatunk a folytatástól. Van egy komornak tűnő helyszín egy erdőben, egy esős felvétel New York Cityről és a Caldera Street (fiktív) metrómegállóról, egy villanás egy olyan helyre, ami Bright Falls lehet, és címszereplőnk – aki nagyon hasonlít Bradley Cooperre egy rossz napon – kijelenti, hogy „ez nem az a történet, amit szeretnél, hogy legyen”. Ez a történet élve fog felfalni téged. Ez a történet egy szörnyeteg, és a szörnyeknek sok arca van”. Az idegeseknek tudniuk kell, hogy van egy kis jump scare, ahol Alan sápadt, véres arcát látjuk.

 

 

Alan Wake 2 koncepciórajz

 

A Remedy egy videófrissítést tett közzé az Alan Wake évfordulója alkalmából. Sam Lake kreatív igazgatóhoz csatlakozott Alan Wake mindkét fele – Ilkka Villi és Matthew Porretta, akik a főhős hangját és testiségét adják. A frissítés során a trió kitért a közelgő folytatásra és bemutatott néhány új koncepciórajzot.

„Ez a folyamat most, amikor a folytatáson dolgozunk, sok szempontból ismerősnek tűnik” – mondta Lake – „de ugyanakkor nagyon frissnek is tűnik, és úgy érezzük, hogy új utakon járunk. Ez egy új műfaj, és még jobban belemegyünk a horror aspektusába, de ugyanakkor szeretjük felfedezni a karakter [Alan Wake] mélységét is”.”

„Ebben a játékban olyan, mintha tényleg meglátnánk, hogy ki is Alan Wake” – tette hozzá Porretta. „Kapsz egy képet arról, hogy ki ő éppen személyesen. Szóval több érzelmet kapsz tőle.”

 

 

Játékmenet

 

A Remedy várhatóan 2022 nyarán mutatta volna be az első Alan Wake 2 játékmenetet, bár a fejlesztő végül egy később meghatározandó időpontra halasztotta a nagy leleplezést. Az ok? A stúdió a főjátékon szeretne tovább dolgozni, ahelyett, hogy az erőforrásokat egy csiszolt demóra csoportosítaná át.

„Az Alan Wake 2 fejlesztésével minden nagyon jól halad. Mélyen benne vagyunk a gyártásban, rengeteg anyaggal rendelkezünk, és a játék nagy része játszható. De az elmúlt hónapokban beszélgettünk, és arra a döntésre jutottunk itt a Remedynél, csodálatos kiadóval, az Epic Games-szel együtt, hogy idén nyáron nem mutatunk be semmi nagyot” – mondta Sam Lake kreatív igazgató.

„Egy megfelelő, polírozott demó vagy trailer elkészítése rengeteg erőfeszítést igényel, és ez több hónapos munka, ami elveheti a fejlesztéstől” – folytatta. „Úgy érezzük, hogy lendületben vagyunk, és biztosak akarunk lenni abban, hogy a legjobb, és első túlélőhorror-játékot készítjük a Remedy számára. Nem akarjuk elvonni a csapatot ettől a fókusztól, ezért folytatjuk a munkát, és egy nagyszerű játékélményt fogunk létrehozni, és sajnos a demóra és a trailerre még egy kicsit többet kell várnotok”.”

 

 

Az Alan Wake 2 története

 

Íme az a kevés, amit eddig tudunk az Alan Wake visszatéréséről. Lake szerint a játék egy „mély, rétegzett rejtély” és „a Remedy első túlélő horror játéka”. A stúdió az eredetit inkább akciójátéknak tartja, horror elemekkel.

Spoilerek előre az eredeti Alan Wake-ről: Az első játék végén Alan hagyta magát csapdába ejteni a „Dark Place” nevű világban, hogy kiszabadítsa feleségét. Az ezt követő DLC epizódokban – „The Signal” és „The Writer” – Alan többet tud meg a Dark Place logikájáról és motivációiról, és végül kiszabadítja magát azáltal, hogy szembesíti önmagának egy Irrational Alan nevű változatát, majd megírja a Return című regényt. Lehet, hogy ez a regény része annak, amivel Alan a folytatásban szembesül? A Remedy a pontos részleteket illetően szemérmes marad, de úgy hangzik, hogy a játékban néhány nagyszabású ötlettel terveznek foglalkozni.

„A bejelentés előtt a folytatás belső kódneve a Project Big Fish volt” – mondja Lake. „David Lynch azt mondta: ‘Az ötletek olyanok, mint a halak. Ha kis halakat akarsz fogni, maradj a sekély vízben. De ha nagy halat akarsz fogni, akkor mélyebbre kell menned. Az Alan Wake 2 a mi nagy halunk. Mélyebbre merülünk, mint valaha, a sötétség óceánjába”.

 

 

Az Alan Wake 2 fejlesztése

 

A Remedy Entertainment a saját fejlesztésű Northlight játékmotorjával fejleszti az Alan Wake 2-t. Lake az IGN című lapnak azt nyilatkozta, hogy a játék „minden idők legjobban kinéző, legszebb Remedy-játéka lesz”. A stúdió már korábbi játékaihoz, például a Controlhoz is ezt a motort használta.

„Úgy érezzük, hogy különösen egy ilyen élménynél, ahol a hangulat és a stilizáció fontosabb, mint valaha, az, hogy olyan jól ismerjük a Northlightot, hogy bizonyos dolgokra tudunk koncentrálni, és bizonyos dolgokat előrébb tudunk tolni”.

A PlayStation Blogon közzétett bejegyzésében Lake azt is kifejtette, hogy a stúdió más projektek között sem állt le igazán a folytatásra vonatkozó ötletekkel játszani.

„Több mint egy évtizeden át, az Alan Wake után, minden egyes projektünk között lelkesen dolgoztam az Alan Wake 2-n egy kis magcsapattal, és álmodtam meg a koncepció különböző inkarnációit”.

A poszt azt is sugallta, hogy ebben a folyamatban az Alan Wake 2 olyan változatai is szerepeltek, amelyek soha nem látnak napvilágot.

„Könnyű most boldognak és izgatottnak érezni magunkat, hogy az Alan Wake 2 végre a koncepció legújabb iterációján alapul, és nem az azt megelőzőkön”.

-theGeek-

Spread the love
Avatar photo
This user hasn not filled out his biographical info.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu