Top Cruise? A Top Gun: Maverick bevételei szárnyalnak, Tom Cruise kerek évfordulót ünnepel

MOZI HÍREK – Tom Cruise épp akkor ünnepli 60. születésnapját, amikor legújabb filmje, a Top Gun: Maverick több mint 1,1 milliárd dolláros bevételt könyvelhet el a kasszáknál.

 

 

Elég nagy hétvégéje van Tom Cruise-nak. A színész vasárnap töltötte be mérföldkőnek számító 60. születésnapját, és a nevét világszerte trendingtémává tették a rajongók, akik jókívánságokat küldtek neki, és megvitatták kedvenc Cruise-filmjeiket. A kasszák is csodálatos ajándékkal szolgáltak Cruise-nak a hírrel, hogy legújabb filmje, a Top Gun: Maverick hivatalosan is átlépte az 1,1 milliárd dolláros jegyeladási határt, és ezzel továbbra is a történelem egyik legnagyobb bevételt hozó filmje.

Amerikában a Top Gun 2 a becslések szerint 34 millió dollárt hozhat a július 4-i ünnepi hétvégén, állítja a The Numbers.

Ezzel az Egyesült Államokban és Kanadában eladott jegyekből származó összbevétele 572 millió dollárra emelkedik. A tengerentúlon a Maverick további 37 millió dollárt keresett, így nemzetközi bevétele 544,5 millió dollárra emelkedett. Ezzel a film bőven átlépte az 1,1 milliárd dolláros határt, és mivel a rajongók továbbra is pénzt áldoznak a folytatásra a mozivásznon, ez a szám csak tovább fog emelkedni.

A film korábban a Doctor Strange az őrület multiverzumábant megelőzte a 2022-es év legtöbb bevételt hozó filmjeként, és az idén érkező többi filmnek is kihívás lesz utolérni. A film egyben Cruise pályafutásának legtöbb bevételt hozó filmje is, ami lenyűgöző teljesítmény a gyakran kasszasikerekben feltűnő A-listás hollywoodi sztártól. Még jobb hír Tom Cruise és a Maverick csapata számára, hogy a filmet elsöprően pozitív kritikák fogadták, hiszen a kritikusok és a rajongók szinte általános elismeréssel nyilatkoztak a folytatásról.

Forrás: The Numbers

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu