Az Uncharted 4: A Thief’s End majdnem felhasznált egy híres, klasszikus James Bond kaszkadőr-mutatványt [VIDEO]

Az Uncharted 4: A Thief’s End madagaszkári dzsip-üldözése majdnem egy olyan mutatványt mutatott be, amely Sean Connery hatodik James Bond-kalandja: Gyémántok az örökkévalóságnak (Diamonds Are Forever) során vált híressé.

 

A Naughty Dog akciódús Uncharted 4: A Thief’s End című játékában az egyik pályán majdnem egy James Bond-film előtt tisztelgő mutatványt mutattak be.

Kurt Margenau társvezető dizájner szerint a főszereplő Nathan Drake eredetileg az 1971-es Diamonds Are Forever című filmből származó kaszkadőrmutatványt hivatott utánozni a madagaszkári üldözési jelenet során. Margenau a CounchSoupnak nyilatkozva beszélt erről.

A szóban forgó kaszkadőrmutatvány Sean Connery Bondját tükrözte volna, ahogy a járműve két kerékre vált egy las vegasi sikátorban, hogy átjusson egy szűk résen, ahogy az itt látható filmből kivett jelenetben is látható. A verda egyébként egy vörös Ford Mustang Mach 1-es volt, amely azóta szintén igazi autós legendává vált a filmnek köszönhetően.

A jelenetet itt láthatjátok:

„Valójában prototípusként csináltuk ezt [az A Thief’s End dzsipes üldözésénél]” – reflektált Kurt Margenau, az Uncharted 4 társvezető dizájnere a Couch Souppal folytatott legutóbbi beszélgetés során. Azonban, mint azt már jól tudjuk, ez az ötlet végül nem került be a végső változatba.

De várjatok csak, van még más is. Kiderült ugyanis, hogy nem James Bond volt az egyetlen inspirációs forrás a Naughty Dog epikus üldözési jelenetéhez. Nathan Drake (és gondolom, Shoreline) őrült vezetéséért a Bad Boys is kaphat némi elismerést.

„[A csapat azon gondolkodott], hogyan jutunk fel a tetőre, vagy hogyan zuhanunk le rajta keresztül” – magyarázta Margenau, miközben Michael Bay filmjeire utalt.

„[Mi] az összes legőrültebb üldözéses dolgot elővettük a filmekből”.

A Marganuval folytatott teljes beszélgetést alább tekintheti meg.

A Couch Soup igyekszik életben tartani Nathan Drake-et.

A sorozat korábbi részében a Couch Soup vendége volt Nathan Drake színésze, Nolan North is. Itt North bővebben beszélt Amy Hennig távozásáról a Naughty Dogtól és az élőszereplős Uncharted-filmadaptáció sikeréről.

„[A csapat azon gondolkodott], hogyan jutunk fel a tetőre, vagy hogyan törünk át rajta, [az összes legőrültebb üldözéses dolgot a filmekből vettük elő”.”

Ami az Uncharted: Legacy Of Thieves Collectiont illeti, amely tartalmazza az Uncharted 4-et és a Lost Legacy spin-offot is az már PS5-ön megjelent (a tesztjét itt olvashatjátok), de PC-n még mindig nincs megjelenési dátuma – csak annyit tudni, hogy egy korábbi megjelenési dátumot elhalasztottak. Az Epic Games még áprilisban véletlenül megosztotta a megjelenési dátumot, egy blogbejegyzésben az állt, hogy június 20-án jelenik meg, bár ezt gyorsan törölték, és ez a dátum mindenféle újabb megjelenési hír nélkül már eltelt.

A Naughty Dog kreatív igazgatója, Shaun Escayg nemrég azt is elmondta, hogy a stúdió nyitott lenne arra, hogy további játékokat készítsen a sorozatban.

„Azt hiszem, biztosan kijelenthetjük, hogy soha nem mondhatjuk, hogy soha” – mondta Escayg (egy másik James Bond 007 film címét idézve). „Igen. Az Uncharted egy olyan franchise, amit szeretünk – amit a stúdió, én és Kurt is szeret. Ez egy olyan világ, amiből többet szeretnénk látni. Szóval ezt biztosan állíthatom.”

Forrás: NME

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu