Menu

F1 22: sugárkövetés nélkül szinte jelentéktelen a grafikai fejlődés [VIDEO]

Az F1 2021 és az F1 22 között bár az autók megváltoztak (és velük együtt a fizika is), vizualitásban nem nagyon láthatunk komoly javulást.

 

Az ElAnalistaDeBits YouTube-csatorna készítette el a lenti két összehasonlító videót. Ha nem vesszük figyelembe a sugárkövetést (ray tracing), komolyabb grafikai fejlődésről nem számolhatunk be, sőt, az első videó talán arra utal, hogy bizony az F1 2021 a feltöltő szerint néhol szebb látványt ad az idei résszel szemben. Ennyit számított a DirectX 12-re, és ebből adódóan kizárólag Windows 10/11-re való váltás tavaly?

A második videó egy másmilyen összehasonlítást ad nekünk. Itt már csak az F1 22-t használja kikapcsolt és bakapcsolt sugárkövetéssel. Láthatunk egy kisebb Nvidia DLSS és AMD FRS benchmarkot is. A lényeg itt annyi, hogy az F1 22-nek jót tesz a sugárkövetés, de ehhez azért eléggé komoly PC-vel kell rendelkeznünk (a minimum rendszerkövetelmény a videókártyának egy Nvidia GeForce RTX 2060 vagy egy AMD Radeon RX 6700 XT; és az ajánlott már eléggé meredeken egy RTX 3070 vagy Radeon RX 6800).

Azért ne felejtsük, hogy a vizualitás javulása nem olyan mértékű, hogy ezért bevállaljunk egy teljesítménycsökkenést (nem beszélve a 2016 óta erőltetett, és a Steamen soha, egyszer meg nem nevezett Denuvo DRM-ről, ami mellé idén már egy EA-fiókra is szükség van), szóval ha nincs olyan erős PC-nk (az ajánlott rendszerigény egy Intel Core i5-9600K vagy AMD Ryzen 5 2600X processzort, illetve még 16 GB memóriát javasol, minimumon a sugárkövetés nem fog hatvan FPS-t hozni, ez szinte biztos), akkor inkább tegyünk le róla. Ennél a játéknál a stabil teljesítmény tizedeket menthet.

Idén az F1 22 még nem kapott az Ultimate Team-féle kizsákmányoló monetizációból, de már a név módosítása sem jósol sok jövőt a Codemastersnek és az F1 franchise videojátékos adaptációjának (ami idén is megőrizte azt a nevetséges bugot, hogy a rajtrács felsorolásánál néha a különbség egy ezredmásodperccel eltér az első és második rajtkockából induló pilóta ideje közötti különbségtől).

Forrás: WCCFTech

Spread the love

theGeek TV

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu