F1 22: sugárkövetés nélkül szinte jelentéktelen a grafikai fejlődés [VIDEO]

Az F1 2021 és az F1 22 között bár az autók megváltoztak (és velük együtt a fizika is), vizualitásban nem nagyon láthatunk komoly javulást.

 

Az ElAnalistaDeBits YouTube-csatorna készítette el a lenti két összehasonlító videót. Ha nem vesszük figyelembe a sugárkövetést (ray tracing), komolyabb grafikai fejlődésről nem számolhatunk be, sőt, az első videó talán arra utal, hogy bizony az F1 2021 a feltöltő szerint néhol szebb látványt ad az idei résszel szemben. Ennyit számított a DirectX 12-re, és ebből adódóan kizárólag Windows 10/11-re való váltás tavaly?

A második videó egy másmilyen összehasonlítást ad nekünk. Itt már csak az F1 22-t használja kikapcsolt és bakapcsolt sugárkövetéssel. Láthatunk egy kisebb Nvidia DLSS és AMD FRS benchmarkot is. A lényeg itt annyi, hogy az F1 22-nek jót tesz a sugárkövetés, de ehhez azért eléggé komoly PC-vel kell rendelkeznünk (a minimum rendszerkövetelmény a videókártyának egy Nvidia GeForce RTX 2060 vagy egy AMD Radeon RX 6700 XT; és az ajánlott már eléggé meredeken egy RTX 3070 vagy Radeon RX 6800).

Azért ne felejtsük, hogy a vizualitás javulása nem olyan mértékű, hogy ezért bevállaljunk egy teljesítménycsökkenést (nem beszélve a 2016 óta erőltetett, és a Steamen soha, egyszer meg nem nevezett Denuvo DRM-ről, ami mellé idén már egy EA-fiókra is szükség van), szóval ha nincs olyan erős PC-nk (az ajánlott rendszerigény egy Intel Core i5-9600K vagy AMD Ryzen 5 2600X processzort, illetve még 16 GB memóriát javasol, minimumon a sugárkövetés nem fog hatvan FPS-t hozni, ez szinte biztos), akkor inkább tegyünk le róla. Ennél a játéknál a stabil teljesítmény tizedeket menthet.

Idén az F1 22 még nem kapott az Ultimate Team-féle kizsákmányoló monetizációból, de már a név módosítása sem jósol sok jövőt a Codemastersnek és az F1 franchise videojátékos adaptációjának (ami idén is megőrizte azt a nevetséges bugot, hogy a rajtrács felsorolásánál néha a különbség egy ezredmásodperccel eltér az első és második rajtkockából induló pilóta ideje közötti különbségtől).

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu