Hihetetlen ütemben zuhan az AMD és Nvidia GPU-k ára!

TECH HÍREK – A GPU-k következő generációjának közeledtével egy jelentés szerint az AMD és az Nvidia hardverek ára 57%-kal csökkent 2022 eleje óta.

 

 

Ha abban reménykedtetek, hogy olcsóbban hozzájuthattok az AMD vagy az Nvidia GPU-khoz, akkor végre lehet ok az örömre. Mivel a grafikus kártyák árai tovább csökkennek, amit úgy tűnik, hogy a közelmúltban bekövetkezett kriptobányászati zuhanás idézett elő, a játékosok és a PC-rajongók fellélegezhetnek, mivel a termékek olcsóbbá válnak, sőt, néha az MSRP (vagyis az ajánlott kiskereskedelmi fogyasztói ár) alá kerülnek. Valójában az árak elég jelentős mértékben csökkentek az év eleje óta.

A Tom’s Hardware friss jelentése szerint az AMD és az Nvidia árai január óta átlagosan 57%-kal csökkentek, a múlt hónap óta pedig 14%-os esést regisztráltak.

Úgy tűnik, hogy a potenciális vásárlók számára most lehetőség nyílik arra, hogy a csúcskategóriás hardvereket, például egy RTX 3090 Ti-t vagy egy RX 6900 XT-t az ajánlott eladási árak alatt vásároljanak – némelyiküket akár 30%-kal az MSRP alatt! Az olyan oldalakról, mint például az eBay, származó adatok azt mutatják, hogy a legtöbb modern grafikus kártyát most a kiskereskedelmi értéküknél olcsóbban adják el.

Nemrég arról is beszámoltak, hogy a GPU-k iránti kereslet összességében csökken, ami valószínűleg a világjárvány óta a normalitás bizonyos látszatához való visszatérésnek tulajdonítható. A világszerte feloldott zárlatok miatt az emberek visszatértek a munkahelyükre és/vagy nem ragadtak otthon, ami valószínűleg azt jelenti, hogy kevesebb ember keresett PC-technológiát, például grafikus kártyákat és CPU-kat.

A Tom’s Hardware szerint az eBay-en az átlagárak a májusi 736 dollárról júniusban 614 dollárra estek, ami 17%-os csökkenést jelent, de arra is utal, hogy néhány bányászathoz használt kártya hamarosan a használtpiacra kerül.

Mindezeken felül a következő generációra is számíthatunk.

Mivel az Nvidia valószínűleg idén szeptemberben dobja piacra az Ada Lovelace-t, az AMD pedig nincs sokkal lemaradva az RDNA 3 esetleges októberi megjelenésével, mindkét vállalat részéről van mire játszani, mivel a technológia új korszakba lép.

Természetesen ott vannak az iparág újoncai is, de mivel az Intel az Arc asztali GPU globális bevezetésével küzd, úgy tűnik, hogy az Nvidia és az AMD számára nem sok aggodalomra ad okot a kék csapat. A jelenlegi technológia árait tekintve azonban a dolgok kezdenek sokkal jobban kinézni, és feltéve, hogy az emberek nem bánják, ha olyan oldalakon vásárolnak, mint az eBay, lényegesen több lehetőség akad arra, hogy az MSRP-nél olcsóbban szerezzenek be egy modern grafikus kártyát.

Forrás: Tom’s Hardware

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu