Polium One: a világ első NFT-s konzolja; nem erős a fogadtatása

Web3-as játékokra szánt konzolt mutatott be a Polium. A cég szerint ez lesz a világ első multi-chain videojátékos konzolja, ami több, eltérő blockchainen levő játékot képes lesz futtatni.

 

A weboldalukon azt lehehet olvasni, hogy a Q3 2024-es (tehát legkorábban két év múlva, de legkésőbb 2024 szeptemberében esedékes) megjelenéssel tervező Polium One lesz olyan erős, hogy nagy teljesítményű játékokat futtasson, miközben a Web3-at nem értő, „hagyományos játékos” is képes lesz könnyedén használni a készüléket. Elő is lehet majd rendelni, de csak olyanok tehetik, akik az Ethereumra „nyomott” NFT-k egyikéből, a mindössze 10 ezer példányban készülő Polium Passból vásárolnak egyet.

A Polium szerint a kontrolleren biztonsági okokból lesz egy ujjlenyomat-olvasó, továbbá egy pénztárca (wallet) gomb, amivel a több lánchoz kötődő wallethez hozzá lehet férni, és így lehet kereskedni, cserélni a cryptovalutával, amit akár kaphatunk is. A Polium szerint mindössze négyen dolgoznak a hardveren, de azt állítja a cég, hogy képes lesz 8K felbontásra, továbbá HDR-t és sugárkövetést (ray tracinget) is tudni fog. Megemlítették a 120 FPS frame rate-et is.

Finoman szólva nem kapott erős fogadtatást a Polium One. A logó is khm, eléggé hasonlít a Nintendo GameCube-éra, amire a Polium annyit válaszolt, hogy hasonlít, de a GameCube G betűvel rendelkezik, a kocka forma pedig a nevüket képviseli, míg náluk a blockchaint, a P betű pedig a Poliumot jelenti. A cég Discordján is sok a kritika. A csalásokra felhívó csatonán ezt az egész projektet nevezték meg a felhasználók NFT-s csalásnak, az ötleteket és visszajelzést fogadó csatornán pedig az „adjátok fel” is felbukkant.

Erre a Polium a Discordon egy közleménnyel reagált, amit lefordítva közlünk: „FUD-ot [fear, uncertainty, doubt – félelem, bizonytalanság, kétkedés] és kritikát kaptunk a végrehajtási képességünkkel kapcsolatban. Tisztázzuk, hogy négyen vagyunk, akik a konzol és a kontroller funkcionális prototípusát rakjuk össze. Tapasztalatunk van a hardver- és szoftverfejlesztésben. Jelenleg a konzol lapkájának teljesítményfáját készítjük. Novemberre, vagy még korábban meg kell, hogy legyen egy működőképes prototípusunk. A prototípust élőben mutatjuk meg a YouTube-on, vagy egy megbízható influencerrel megmutatjuk mindenkinek. A prototípus bebizonyítja majd, hogy a konzol képes különböző blockchaineken futó és különböző programozási nyelvekkel készült játékokat futtatni. Addig nem fogadunk el előrendeléseket/finanszírozást, amíg nem mutatjuk meg a prototípust, és amíg a közösség nem érdeklődik iránta. Amint lesz egy működőképes prototípusunk, megépítjük a konzolt, hogy gyártásba mehessen.”

Pont miközben az NFT-k zuhanórepülésben vannak.

Forrás: VGC

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu