Menu

Polium One: a világ első NFT-s konzolja; nem erős a fogadtatása

Web3-as játékokra szánt konzolt mutatott be a Polium. A cég szerint ez lesz a világ első multi-chain videojátékos konzolja, ami több, eltérő blockchainen levő játékot képes lesz futtatni.

 

A weboldalukon azt lehehet olvasni, hogy a Q3 2024-es (tehát legkorábban két év múlva, de legkésőbb 2024 szeptemberében esedékes) megjelenéssel tervező Polium One lesz olyan erős, hogy nagy teljesítményű játékokat futtasson, miközben a Web3-at nem értő, „hagyományos játékos” is képes lesz könnyedén használni a készüléket. Elő is lehet majd rendelni, de csak olyanok tehetik, akik az Ethereumra „nyomott” NFT-k egyikéből, a mindössze 10 ezer példányban készülő Polium Passból vásárolnak egyet.

A Polium szerint a kontrolleren biztonsági okokból lesz egy ujjlenyomat-olvasó, továbbá egy pénztárca (wallet) gomb, amivel a több lánchoz kötődő wallethez hozzá lehet férni, és így lehet kereskedni, cserélni a cryptovalutával, amit akár kaphatunk is. A Polium szerint mindössze négyen dolgoznak a hardveren, de azt állítja a cég, hogy képes lesz 8K felbontásra, továbbá HDR-t és sugárkövetést (ray tracinget) is tudni fog. Megemlítették a 120 FPS frame rate-et is.

Finoman szólva nem kapott erős fogadtatást a Polium One. A logó is khm, eléggé hasonlít a Nintendo GameCube-éra, amire a Polium annyit válaszolt, hogy hasonlít, de a GameCube G betűvel rendelkezik, a kocka forma pedig a nevüket képviseli, míg náluk a blockchaint, a P betű pedig a Poliumot jelenti. A cég Discordján is sok a kritika. A csalásokra felhívó csatonán ezt az egész projektet nevezték meg a felhasználók NFT-s csalásnak, az ötleteket és visszajelzést fogadó csatornán pedig az „adjátok fel” is felbukkant.

Erre a Polium a Discordon egy közleménnyel reagált, amit lefordítva közlünk: „FUD-ot [fear, uncertainty, doubt – félelem, bizonytalanság, kétkedés] és kritikát kaptunk a végrehajtási képességünkkel kapcsolatban. Tisztázzuk, hogy négyen vagyunk, akik a konzol és a kontroller funkcionális prototípusát rakjuk össze. Tapasztalatunk van a hardver- és szoftverfejlesztésben. Jelenleg a konzol lapkájának teljesítményfáját készítjük. Novemberre, vagy még korábban meg kell, hogy legyen egy működőképes prototípusunk. A prototípust élőben mutatjuk meg a YouTube-on, vagy egy megbízható influencerrel megmutatjuk mindenkinek. A prototípus bebizonyítja majd, hogy a konzol képes különböző blockchaineken futó és különböző programozási nyelvekkel készült játékokat futtatni. Addig nem fogadunk el előrendeléseket/finanszírozást, amíg nem mutatjuk meg a prototípust, és amíg a közösség nem érdeklődik iránta. Amint lesz egy működőképes prototípusunk, megépítjük a konzolt, hogy gyártásba mehessen.”

Pont miközben az NFT-k zuhanórepülésben vannak.

Forrás: VGC

06d87b0d0f2d6fade875a52288dcfb50 1656952784 article

Spread the love

theGeek TV

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu