A kritika ellenére is rengeteg pénzt húz be naponta a Diablo Immortal

A mobilra tervezett, de aztán PC-re is kiadott Diablo-játék naponta több mint 360 millió forintnyi pénzt termel, ami elképesztő (és egyúttal szomorú).

 

A Diablo Immortalról mi is több alkalommal írtuk, hogy mennyire is kizsákmányoló tud lenni a mikrotranzakcióival, és már konkrétan egy szimulátort is kapott, hogy online láthassuk, hányszor is kellene huszonöt dollárt (több mint 9 ezer forintot) költenünk arra, hogy egyetlen öt csillagos Legendary gyémántot kaphassuk (ez kell ahhoz, hogy az endgame, játék végi szegmensben a karakterünket fejleszteni tudjuk), és elszomorító látvány az is, hogy ehhez több tízezer dollárt kellene perkálni az Activision Blizzardnak és a kínai techóriás NetEase-nek.

Az AppMagic weboldal szerint a Google Play Store-ból már több mint öt millió letöltés jött össze a Diablo Immortalnak, és ennek árazásos és mikrotranzakciós hibái ellenére is napi egy millió dollárt termel ki, úgyhogy forintban 360+ milliót zsákol be naponta. Ez soknak tűnik, de a nyitó héthez képest nem: június elején több mint 2,4 millió dollárt termelt a játék, szóval a pénzforgalom már több mint a felére olvadt. (Egy hónap alatt 49 millió dollár.)

Ehhez persze az is kell, hogy legyenek olyan függők (nem nevezhetjük őket baleknak, mert lehet, hogy valóban függőségtől szenvednek, ugyanis a lootboxok ezt okozhatják; tegnap sem véletlenül írtuk, hogy hat holland politikai párt bipartizán javaslattal állt elő a betiltásuk érdekében!), akik akár negyvenezer dollárt, tehát közel tizenöt millió forintot dobnának be a végtelen mélységű pénzeszsákba a karakterük kimaxolása céljából. Ezt amúgy a Redditen számolták ki. És nem, még mindig semmi jelét nem mutatja a kiadó annak, hogy esetleg csökkenteni kellene az árakat, hanem nekik így is jó ez, mert ezzel röhögve keresik meg az Activision Blizzard vezetőségének (így az onnan kirobbanthatatlan vezérigazgató Bobby Koticknak is) a fizetését és ilyen-olyan plusz juttatásait…

Egyszer ez a játék is majd hirtelen el fog tűnni az internetről, ugyanis fix, hogy ebből nem lesz valami offline játszható verzió. És ha ez be is következik, nem sokan fognak érdeklődni utána.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu