A Sony legfrissebb szabadalmától leesett az állunk!

TECH HÍREK – A Sony nemrég szabadalmaztatott egy speciális rendszert, amely lehetővé tenné, hogy a streamelők valamilyen formában segítséget kapjanak a játékmenethez a nézőktől.

 

 

A Sony nagyon innovatív mostanában: az elmúlt hetekben és hónapokban egy egész sor egyedi szabadalmi példányt nyújtott be, és bár ezek többsége viszonylag érdektelen az átlagos gamerek számára, másokban megvan a potenciál, hogy jócskán felverjék a hullámokat.

Az egyik ilyen potenciálisan leendő Sony szabadalmat nemrég nyújtották be, és egy olyan különleges funkcióra utal, amely lehetővé tenné a streamelők és nézőik számára, hogy interakcióba lépjenek a játékon belül, amelyet játszanak, illetve néznek. Az úgynevezett „Helper Mode” lényegében lehetővé tenné, hogy a nézők valós időben segítsenek a játékosoknak, a szóban forgó bejegyzés szerint.

A szabadalmi leírás szerint a Sony „Helper Mode” ötlete számos egyedi megvalósítást támogatna, amelyek látszólag játékonként eltérőek lennének.

Egyes esetekben ez azt jelentené, hogy bizonyos metaadatokat merítene a játékból, míg más esetekben a fejlesztők által biztosított egyedi eszközökre támaszkodna, amelyek a streamelőket és a nézőket korrelálnák, esetleg egy felhőalapú játékmegoldás segítségével. Ez a felsorolás akár a Sony játékos-interakciókat nyomon követő szabadalmához is kapcsolódhat, amelyet a zaklatás és a visszaélések valós idejű kezelésére kívánnak használni.

 

 

 

 

Érdemes rámutatni, hogy a Sony igyekszik komoly lépéseket tenni a technológia fejlődése érdekében, de anélkül, hogy az alkalmi játékosok számára túlságosan bonyolulttá tenné az interakciót a legmodernebb kiadványaival. Valójában a cég nemrég szabadalmaztatott egy olyan hardverfunkció-magyarázót, amely jelentősen javíthatja azt, ahogyan a játékosok megismerkednek az új játékhardverekkel. Ami még jobb, ez még szélesebb körben megnyithatja az iparágat a játékosok előtt, akiknek korábban nem volt lehetőségük megismerni a különböző, ma már releváns játéktrópusokat.

Természetesen nem minden modern Sony szabadalom jelenti az iparág érdemi előrelépését.

A vállalat például nemrég publikálta a PS5 előlap szabadalmát, amely nem volt több, mint egy egyszerű és ésszerű módja annak, hogy a vállalat megállítsa a másolókat. Ráadásul egyelőre nem tudni, hogy lesz-e egyáltalán bármi a Sony legutóbbi szabadalmi listáiból. Még a legjobb esetben is hónapokba vagy évekbe telhet, mire az első fejlesztések a szélesebb közönség elé kerülnek, így egyelőre korai bekészíteni a pezsgőt, amit a technológiai bakugrások ünnepléséhez szánunk.

Forrás: Tiempo

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu