Menu

Videón látható a korai PlayStation 3-as fejlesztőkészlet és Vita prototípus! [VIDEO]

A magyar nyelvterületen nem nagyon, de külföldön annál jobban ismert Linus Tech Tips csatorna bemutatott valamit, amire már most várják a Sony jogi fenyegetéseit…

 

Egy korai PlayStation 3-as és PlayStation Vitás fejlesztőkészletet láthatunk a lenti videóban, ami egy szép betekintést nyer abba, hogy a játékokat fejlesztő stúdiók miket is használtak a játékok megvalósítása során. Értelemszerűen a hardver nem egyenlő egy utcai PS3-mal vagy PS Vitával, hiszen a fejlesztőknek a debuggolás sem elhanyagolható tényező: tesztelniük kell, hogy mit lehet a játékukban megvalósítani, és mi az, amiről jobb, ha lemondanak (pl. kicsit butítanak a grafikán, hogy a frame rate stabilabb legyen).

Linus szétszedi a DECR-1000 PS3 Reference Tool néven futó eszközt, és rövid ízelítőt kapunk a PlayStation Vita prototípus fejlesztőkészletéből. Ezek korai játékokra voltak használva, ugyanis később kisebb, a bolti hardverhez sokkal hasonlóbb masinák vették át a helyüket. A DECR-1000A nem volt az első vagy a legnagyobb PS3-as referenciaeszköz, ugyanis a PlayStation 3 megjelenése előtt két évvel, 2004 vége felé a Sony kiadta a CEB-1000-et, a prototípus fejlesztőkészletet a fontosabb stúdióknak. 2005 májusában jött a második generációs CEB-2000, ami bár kisebb volt, még mindig eléggé vaskos méretekkel bírt. Ezek után következett a DEH-R1000, amiből a DECR-1000A alakult ki (a 2006 júniusában kiadott „kereskedelmi” fejlesztőkészlet volt az, amit sok külsős stúdió kézhez kapott).

A DECR-1000-es készülékek nem olyan ritkák, de a PS3 Debugging Station készülékeknél többet láthatunk belőlük. A DECR-1400-asok ugyanazt a külsőt kapták mint az alap, első generációs PlayStation 3, viszont a PlayStation 3 felirat alá odarakták a TOOL szót, hogy megkülönböztethető legyen egy bolti masinától.

A devkiten futó játékok nem újak és egyediek: a legtöbbjüket egy egyedi firmware feltelepítésével bármelyik PS3-on játszhatjuk (ilyen mondjuk a Life is Strange prototípusa is). A Vita prototípus fejlesztőkészlete viszont sokkal ritkább. Ezen van egy bővítőlap, amit a DECR-1000-esbe tehettek a fejlesztők, és a külső ház a kijelzővel és a prototípus „tapis” kontrollerekkel sem gyenge. Nem biztos, hogy sok maradt meg belőlük, mert a kábelek nem tűnnek olyan tartósnak. A későbbi Vita fejlesztőkészletek majdnem megegyeznek a bolti handhelddel, de volt pár kiegészítő rajtuk (pl. egy HDMI kimenet).

Jó látni ezeket.

Forrás: PSL

Spread the love

theGeek TV

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu