Forspoken – Megjelenés, történet és minden, amit eddig tudunk róla

ELŐZETES – A Forspoken az egyik a Square Enix által fejlesztett két masszív PS5 exkluzív RPG közül. A Forspoken a Luminous Productions első játéka, amely egy olyan világba kalauzol el minket, amely a fantasy és a modern világot ötvözi.

 

 

A projekt mögött álló csapatban olyan fejlesztők dolgoznak, akik korábban a Final Fantasy 15-ön is dolgoztak, és olyan írók is helyet kaptak benne, akik a játékok, a tévé és a filmek területén egyaránt dolgoztak. A még idén érkező játékban Frey szerepébe bújhatunk majd, akit New Yorkból kiszakítva egy fantasy világba repít, ahol mágikus erőkkel bír, köztük egy igen menőnek tűnő parkour képességgel.

Az először még 2020-ban leleplezett kaland harcaiba tavaly kaptunk egy újabb, alaposabb betekintést. Olvass tovább az alábbiakban, hogy megtudj mindent, amit eddig a Forspokenről tudunk.

 

A minap számoltunk be arról, hogy a Luminous Productions játéka, a Forspoken nem fog májusban megjelenni, de ezért kárpótolnak minket.

 

Mi az a Forspoken?

 

A Forspoken egy New York-i fiatal lányról, Frey-ről szól, aki hamarosan betölti a 21. életévét. Frey hirtelen Athia világába kerül, „ahol a fantáziák és rémálmok hirtelen nagyon is valóságosak” – olvashattuk akkor a Sony blogbejegyzésében.

Frey új mágikus képességeket tanul, amelyek segítségével legyőzheti a félelmetes szörnyeket Athiában, de ahhoz, hogy hazatérhessen, meg kell küzdenie a Tantákkal, akik mindenható matriarchák, akik Athiát fogószerszámként tartják fogva.

A Forspoken olyan tehetségek dolgoznak, akik a játékok, a tévé és a filmek írói közül kerülnek ki, köztük Gary Whitta, az Uncharted és Last of Us fejlesztőlegenda Amy Hennig, Todd Stashwick és Alison Rhymer.

A Forspokenbe a PlayStation 2021 szeptemberi bemutatója során kaptunk egy bővebb betekintést, és van miből szemezgetnünk. Többet tudunk meg Frey Hollandról (és imádnivaló macskájáról), valamint arról, hogyan került Frey Athiába (egy portálon keresztül). Látjuk, hogy ereje egy aranybilincsből ered, amely képes beszélni hozzá, és hogy ezek a bilincsek hihetetlen mágikus mozdulatokat kínálnak neki, amelyek segítségével könnyedén elintézi a rosszfiúkat.

Azt is tudjuk, hogy Frey végül szemtől szembe fog kerülni egy Tanta Sila nevű nagy gonosztevővel, akit a Star Wars Battlefront 2-ben Janina Gavankar alakít.

 

 

A Forspoken megjelenési dátuma

 

A Forspoken megjelenési dátuma 2023. január 24., mivel a mai napon elhalasztották (ennek az apropója is ez az előzetes). Márciusban már öt hónappal elhalasztották a dátumot 2022. május 24-ről. Akkor a fejlesztőcsapat Twitteren közzétett üzenete szerint a késleltetés célja az volt, hogy biztosítsák, hogy megvalósíthassák a játékkal kapcsolatos „víziójukat”.

„A mi víziónk ebből az izgalmas új IP-ből az, hogy olyan játékvilágot és hőst hozzunk létre, amelyet a játékosok világszerte évekig szeretnének majd megtapasztalni, ezért rendkívül fontos számunkra, hogy jól sikerüljön. Ennek érdekében a következő hónapokban minden erőnkkel a játék csiszolására összpontosítunk, és alig várjuk, hogy idén ősszel megtapasztaljátok Frey utazását.”

Az újabb halasztási üzenet szerint az újabb késés „a kulcsfontosságú partnerekkel folytatott folyamatos megbeszélések eredménye”.

„A kulcsfontosságú partnerekkel folytatott folyamatos megbeszélések eredményeként azt a stratégiai döntést hoztuk, hogy a Forspoken megjelenési dátumát 2023. január 24-re tesszük át. A játék minden eleme elkészült, és a fejlesztés az utolsó csiszolási fázisban van.

Szeretnénk megköszönni a folyamatos támogatást és türelmet ezen az úton. A játék iránti izgatottságotok minden nap inspirál minket, és alig várjuk, hogy a nyár folyamán még többet megoszthassunk veletek a Forspokenről!”

Konzolfronton a Sony kapta meg az exkluzivitást, tehát sem Xbox One-ra, sem Nintendo Switch-re nem érkezik. A Sony videója, amely a Forspokent emelte ki a többi közelgő PS5-ös játék közül, ezt tartalmazza az apró betűs részben: „Fejlesztés alatt PS5-re. PC-n is elérhető. Más konzolokon nem érhető el a megjelenéstől számított legalább 24 hónapig”.

 

 

A Forspoken játékmenetének részletei

 

Amit eddig láttunk a Forspokenből, az azt sugallja, hogy Frey különösen sportos hős lesz. A főszereplő rendelkezik egy mágikus parkour néven ismert képességgel, amely lehetővé teszi számára, hogy gyorsan fusson, nagy távolságokat ugorjon, és a környezetet kihasználva át tudjon lendülni a szakadékokon és meg tudjon mászni függőleges emelkedőket.

A közelgő kaland legfrissebb pillantása betekintést nyújtott abba, hogy a Forspokenben a mágia áll minden középpontjában, a harctól a felfedezésig. Frey különféle mágikus varázslatokkal és harcstílusokkal van felszerelve, amelyeket a játékstílusodnak megfelelően használhatsz és adaptálhatsz. A távolsági erőktől a közeli varázslatokig mindenféle mágikus támadással kísérletezhetsz.

Az olyan RPG elemekkel, mint a crafting és a fejlesztések, Frey különféle képességeit fejlesztheted. Felszereléseket is felszerelhetsz, például nyakláncokat és köpenyeket, hogy javítsd a statisztikákat. A realizmus és a fantázia ötvözése érdekében Frey szilánkokkal mintákat festhet a körmeire, hogy a varázslást erősebbé tegye.

 

 

A Forspoken történetének részletei

 

„Első videojátékként, amelyen dolgoztam, figyelemre méltó látni, ahogy a Forspoken hihetetlen világa és története összeáll, elmosva a határokat a valóság és a fantázia között” – mondta Balinska, hogy mit látott eddig a Forspokenből.

„Frey mint karakter valódi, nyers, ő egy lány, aki eltévedt – képletesen és szó szerint is -, és egy olyan karakter, akivel azonnal kapcsolatba kerültem, ahogyan úgy érzem, sokan fognak is világszerte, amikor belevágnak ebbe a kalandba.”

Frey Athia varázslatos és veszélyes világába kerül, ahol meg kell tanulnia hasznosítani az újonnan szerzett mágikus erőket, hogy legyőzze a szörnyeket és a Tantákat, akik uralják a földet. Varázsereje a „mandzsettájából” ered, egy mágikus karkötőből, amely képes beszélni hozzá (és Jonathan Cake hangján szólal meg). Frey-nek a Cuff segítségével kell legyőznie a Tantákat, hogy esélye legyen visszatérni New Yorkba – és a macskájához.

A történetet író csapatot Gary Whitta vezeti, aki többek között a Prey játékhoz is írt már. A Forspoken írói csapata „a film, a tévé, a játékok és a fantasy irodalom világából” érkezik – írta a Twitteren.

 

 

Szupergyors betöltési idők PlayStation 5-ön

 

A Luminous Productions technikai igazgatója, Teppei Ono szerint a Forspoken betöltési ideje állítólag nagyon gyors a PS5-ön. Olyannyira gyors, hogy állítólag alig egy másodperc alatt töltődik be a Sony legújabb hardverén. Kár, hogy nekünk viszont többmillió másodpercet kell várnunk a játék megjelenésére…

-BadSector-

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines – including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu