Rosszindulatú, hazug pletyka terjed a neten, amely alapján Hideo Kojimát tévesen Abe Sinzó merénylőjének tartják

A közösségi médiában megjelent durva és tudatlan kommentek nyomán a Kojima Productions munkatársát, Hideo Kojimát tévesen Shinzo Abe merénylőjeként azonosították Görögországban. Többek között szélsőjobb politikusok is szándékosan terjesztették a hazugságot.

 

A leleplezés, miszerint Shinzo Abe volt japán miniszterelnök ellen merényletet követtek el, gyorsan elterjedt az interneten, ahogy a merénylő letartóztatása és neve is. Állítólag a munkanélküli 41 éves Tetsuya Yamagami beismerő vallomást tett, és azt állította, hogy azért tette, mert csalódott és dühös volt Abe miatt. Yamagamiról azóta más részletek is elterjedtek az interneten, többek között a munkanélkülisége, a haditengerészet különleges alakulatánál töltött ideje, az orvosi fizioterápiás iskolában végzett munkája és a forradalmár Che Guevara iránti szenvedélye.

Azonban nem egy Tetsuya Yamagamiról készült képet osztottak meg ezen információk mellett legalább egy görögországi híradóban, hanem a Kojima Productions vezéregyéniségének, a legendás játékfejlesztőnek: Hideo Kojimának képét. Sőt, a téves információ Damien Rieu francia politikus egy mára már törölt viccéből származik, aki az internet egyik sötét, rasszista viccét visszhangozta az üggyel kapcsolatban.

Hamis profilok, bunkó, érzéketlen emberek, szélsőjobbosok és hasonló alakok osztották tovább a rasszista szemszögből elkövetett vicceket, miszerint Tetsuya Yamagami és Hideo Kojima hasonlítanak egymásra. Rieu, aki láthatóan nem vette észre, hogy ez egy vicc, megosztott egy képet Kojimáról Che Guevara képeivel – még inkább összekapcsolva a kettőt, mivel ezek a képek és Yamagami ismert szenvedélye Guevara iránt. Rieu a képet egy „a szélsőbaloldal gyilkol” feliratú üzenet mellett tette közzé. Ezt a kommentet azóta törölték, de előtte széles körben elterjedt, és az egyik hírcsatorna görögországi merényletről szóló adásában Hideo Kojima képeit használták.

Miközben Tetsuya Yamagami állítólagos vallomását, valamint a Guevarát is tartalmazó részleteket tárgyalták, Hideo Kojima képeit mutatták – tévesen Hideo Kojimaként azonosítva a Shinzo Abe elleni merényletet elkövető Yamagamit. Az egész helyzet sajnálatos, és sokan igencsak felháborodtak Kojima képének ilyen felháborító kezelése miatt. Teljesen független a helyzettől, de internetes rasszisták, szélsőjobboldali megélhetési politikusok és egy sor vírusos poszt vezetett az esethez.

Mint ismeretes, Abe Sinzó a japán Nara prefektúrában, Narában kampányolt a választásokon, amikor beszéd közben hátulról rálőttek. Abe-t a Nara Orvosi Egyetemre szállították, ahová életjelek nélkül érkezett, és később halottnak nyilvánították. A lövöldözőt közvetlenül a lövöldözés után letartóztatták, a rendőrség állítólag egy kézzel készített, duplacsövű fegyvert talált nála.

Forrás: Gamerant

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu