Íme az első licencelt PlayStation 5 SSD a Western Digitaltól [VIDEO]

Eközben a Sony beismerten az eSport felé kanyarodik, ugyanis a videojátékos kellékek Nike-ja szeretne lenni!

 

Mivel a kurrens-gen játékok jelentős méretűek (pl. a Gran Turismo 7 lazán be tud rántani magának 100 GB-ot; a Call of Duty: Black Ops Cold War pedig 225 GB-nyi helyet is követel magának a teljes telepítés során), így nem csoda, hogy a Sony lehetővé tette, hogy a saját M.2 SSD-nket telepíthessük a PlayStation 5-be. A Western Digital és a Sony viszont bemutatta az első, hivatalosan licencelt SSD-t a konzolhoz. Az SN850 NVMe maga is rendelkezik PlayStation logókkal, és két kiszerelésben kapható: ha 1 TB hely nem lenne elég, egy 2 terabájtos változat is elérhető.

Az SN850 nem NAS-ra (hálózatra kapcsolt tárhelyre) lett tervezve, és a PlayStation 5 firmware-jénél is kötelező, hogy minimum 21.02-04.00.00 verziójú legyen. A beszerelése egyszerű. Kikapcsolt, áramtalanított konzolunkon vegyünk le az oldalsó panelt, csavarjuk ki az SSD-s bővítőhely fedelét, berakjuk a tárhelyet, visszacsavarozzuk, visszarakjuk a fedlapot, és a PlayStation 5 bekapcsolásakor formázni kell az SSD-t, ami ezután készen áll a használatra. Az 1 TB-os SN850 170 dollár körül, míg a 2 TB-s verzió 280 dolláros áron jut el a boltokba. Forintra számolva tehát minimum 70 és 112 ezer forint lesz, ha nem több, mert errefelé drágábbak a műszaki cikkek, ugyanis jobban teljesít.

Eközben a Sony-tól Kii Kazuo, az ügyvezető helyettes interjút adott a Nikkeinek, és azt nyilatkozta, hogy sok gyártó a PC-s gyártásra eredeztetheti vissza a kezdeteit például a monitorok esetében, Ezek viszont adatok mutatására lettek tervezve, így az élénkség és a kontraszt körül bajok lehetnek, és a Sony ezt ki tudja küszöbölni, ugyanis TV-gyártással kezdett a cég, és emiatt ők büszkék a képtechnológiára. Alig várják, hogy immerzív élményeket és realizmust mutassanak az eSportra kihegyezett termékeikkel.

Elég magasra lőtte a lécet: a Sony azt szeretné, ha az eSportos termékkínálatukkal (nemrég írtunk az Inzone-os headseteikről és monitorjaikról) ugyanazt a szintet képviselnék, amit az atlétáknak szánt cipőikkel a Mizuno és a Nike mutat fel. Az eSportban pénzdíjakat lehet nyerni, és ha a monitor válaszideje csak egy kicsit is késik, veszthetünk. A Sony termékei nem fognak csalódást kelteni a játékosoknak.

Majd meglátjuk…

Forrás: WCCFTech, WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu