SEGA Mega Drive Mini 2: Észak-Amerikában is kapható lesz [VIDEO]

Az arrafelé SEGA Genesis Mini 2 néven megjelenő minikonzol árazása, megjelenési dátuma és forgalmazója is hivatalos lett.

 

A SEGA a Twitteren közölte, hogy a SEGA Genesis Mini 2 kizárólag az Amazonon keresztül lesz kapható október 27-étől, azaz a japán rajttal egy napon startol el a tengerentúl is a 16-bites minikonzol. Az ára 103,8 dollár, de forintban nem sok értelme van leírni, mert a jobbanteljesítnek köszönhetően naponta kéne más értéket írnunk, most kb. 41200 forint lenne ez.

Azt viszont kimondhatjuk, hogy az amerikai ár jóval magasabb a japánnál! A „hazai pályán” ugyanis 9980 yen az árcímke, ami megközelítőleg 72 dollárnal felel meg. Úgyhogy jó harminc százalékos áremelésnek tűnik, de ha 100 JPY – 1 USD átszámítást nézzük, többnyire logikusnak tűnik az árazás, és ezzel a SEGA fedezni tudja a fluktuáló pénznembeli mozgásokat, így nem fog veszteni pénzt a dollárról yenre váltás során.

Több mint 50 klasszikus játékot fog tartalmazni a minikonzol; a Genesis/Mega Drive játékokon túl SEGA CD címeket, továbbá a SEGA Genesis Minin még nem látott alkotásokat is tartalmaz majd a készülék, amely teljes játéklistáját még nem ismerjük, úgyhogy felsoroljuk őket. SEGA/Mega CD: Mansion of Hidden Souls, Shining Force CD, Silpheed, Sonic CD. SEGA Genesis/Mega Drive: After Burner III, Alien Soldier, Bonanza Brothers: Wanted Dead or Alive, Night Striker, The Ninja Warriors, Lightening Force, Out Run, Out Runners, The Ooze, Rainbow Islands Extra, Rolling Thunder 2, Shining in the Darkness, Sonic 3D Blast, Splatterhouse 2, Super Hang On, Vectorman 2, Virtua Racing. Két bónusz játékot is megneveztek már: Fantasy Zone, Star Mobile.

Szóval már van észak-amerikai megjelenés (igaz, a kiegészítők értékesítése szinte biztos, hogy csak a hat gombos kontrollerre korlátozódik). Emiatt joggal kérdeznénk meg: Európának is bejelentik a minikonzolt? Ha igen, akkor itt is 100 eurós árral kell számolni? (Ha igen, akkor addigra már nem kizárt, hogy 45 ezer forintot kell majd kipengetni a minikonzolért, már ha futja majd erre a lakhatási költségek után!)

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)