Végre egy egyjátékos, akció-horror műfajú játék készül a Xenomorphokkal!

A 2014-es, cross-gen (PlayStation 4, Xbox One, PC, PlayStation 3, Xbox 360, majd Nintendo Switch) Alien: Isolation után mondhatjuk, hogy ideje volt már ennek.

 

A 20th Century Games fogja kiadni a még névtelen Aliens-játékot (erről jut eszünkbe, hogy a Weyland-Yutani logóját, sőt, még a nevét is (!?) egy magyar távközlési és médiaszolgáltató egy az egyben lenyúlta), amit a Survios fejleszt az Unreal Engine 5 segítségével. A játék konzolokra, PC-re, illetve VR headsetekre készül. Sokat még nem tudunk róla, és a weboldala szerint az első két film között fog játszódni a története, ami eredeti lesz. Itt egy harcilag megedzett veterán bosszút esküszik a Xenomorphok ellen.

A Survios neve nem biztos, hogy hirtelen ismerős lehet, de ez érthető, ugyanis mostanában VR-játékokkal foglalkozott a stúdió. Például a The Walking Dead Onslaught és a Sprint Vector kötődik hozzájuk. Az intenzivitásra nem lesz hiány, és kiemelték, hogy egyjátékos, továbbá akció-horror műfajú lesz. Nem kizárt, hogy kissé akciósabb lesz a játékmenete az Alien: Isolationhöz képest, így inkább a The Callisto Protocol, a Dead Space, esetleg a Resident Evil 4-5 iránya felé kellene tapogatóznunk.

Egy hét múlva már többet fogunk tudni a még anonimitásba burkolózó játékról (amiből mindössze egyetlen sajtós képet tett közzé a Survios), így még csak egy teaser trailer sem áll rendelkezésünkre, ám július 21-én, a San Diego Comic-Con 2022-n többet fog a 20th Century Games és a Survios közölni róla az Alien: Expanding a Dark and Frightening Universe (Alien: egy sötét és ijesztő univerzum kiterjesztése) című beszélgetés során.

Az Aliens: Fireteam egy korrekt külső nézetes, kooperatív lövöldözős játék volt, míg az Aliens: Dark Descent egy ígéretes, felülnézetes kooperatív lövöldének tűnik. Kiemelnénk: mind a kettő co-op játék. Úgyhogy a Survios feladata nem kicsi: egy eléggé hatalmas űrt kell betölteniük az egy hét múlva komolyabb bemutatót is kapó, még névtelen termékükkel.

Forrás: PCGamer

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu