Defektes a PS5?! Csoportos keresetet nyújtottak be a Sony ellen

TECH HÍREK – Egy PlayStation 5-tulajdonos egy csoportos keresetlevélben azzal vádolja a Sony-t, hogy eltitkolja a PS5 egy hibáját, ami miatt a rendszer játék közben összeomlik.

 

 

A PlayStation PS5-ös konzolja annak ellenére, hogy egy globális chiphiány és világjárvány idején dobták piacra, komoly eladásokat produkál. A következő generációs konzolhardver azonban ellentmondásokkal néz szembe, mivel egy játékos azt állítja, hogy a Sony elrejt egy hibát a rendszerben.

A PlayStation 5 a megjelenés óta eltelt két évhez közeledve számos frissítést kapott a rendszerszoftverhez, bizonyos problémákat orvosolandó.

Legutóbb egy frissítés a rendszer automatikus alacsony késleltetési módjának beállításait adta hozzá a késleltetés csökkentéséhez.

A felperes Christina Trejo egy csoportos keresetlevélben azzal vádolja a Sony-t, hogy nem hozta nyilvánosságra azt a hibát, amely állítólag a rendszer leállását okozza játék közben, ami a játékmenet elvesztéséhez vezet. A kereset szerint a Sony nem csak, hogy tisztában van a problémával, de tudatosan több millió PS5-öt adott el ugyanezzel a problémával. Ennek eredményeképpen a felperes keresetbejelentése azt célozza, hogy a Sony kártérítést fizessen büntetésként az állítólagos tétlenségért.

Ha a keresetnek van alapja, az azt jelenti, hogy a PS5-tulajdonosok nagy része szenvedhet ettől a problémától, és a Sony semmilyen módon nem lépett fel a gondok megoldása érdekében. A problémáról szóló jelentések azonban kevésnek tűnnek, és bár a PS5 a megjelenés környékén stabilitási problémáktól szenvedett, a rendszer szoftverének frissítéseivel sok hibát sikerült orvosolni. Néhány konkrét játék is okozna problémákat, de általában az ilyen játékok is kapnak javításokat.

Az, hogy egy hiányosság ennyi, más problémákat orvosló frissítésen keresztül fennálljon, rendkívül valószínűtlen lenne, de az is lehetséges, hogy egy újabb frissítés vezetett be a hibát.

A Sony számára nem idegenek a hibás hardverek miatt indított csoportos perek; tavaly a DualSense kontrollerek bot-sodródási hibája volt a célpont, és a játékosok arról is beszámoltak, hogy az adaptív ravaszok könnyen eltörtek, és a konzol pihenő üzemmódjával is problémák adódtak. A játék közbeni összeomlás azonban súlyos vád egy olyan rendszer esetében, amelyet kifejezetten a játékra terveztek. A per hitelessége megkérdőjelezhető, de ha a Sony valóban eltitkolta a rendszerrel kapcsolatos problémákat, akkor a bíróság elé vitel az egyik módja annak, hogy növelje a nyomást a problémák megoldása érdekében.

A hardveres gondoktól függetlenül a PS5 minden bizonnyal jól teljesít, a Sony előrejelzése szerint a PS5 eladásai 2024-re megelőzik a PS4 eladásait.

Forrás: Top Class Action

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu