PS Plus hírek: ingyenes próbaidőszak és terebélyes játékok

A PlayStation a hírek szerint néhány régióban ingyenes próbaverziókat indít a PS Plus Extra és Premium előfizetési szintekhez, míg a ma érkező játékokról kiderült, hogy nem kevés tárhelyet igényelnek majd.

 

 

Mielőtt a többszintű PS Plus szolgáltatás elindult volna, az ingyenes próbaverziók mindennaposak voltak a PS Plus és a PS Now esetében is, lehetővé téve a játékosok számára, hogy kipróbálják a szolgáltatásokat, mielőtt beruháznának. A lehetőség ismét megjelenik, mivel a PlayStation a világ egyes régióiban ingyenes próbaverziót kínál a játékosoknak.

A PlayStation Európa-szerte bevezeti a PS Plus Extra és Premium tagságok 7 napos ingyenes próbaverzióját.

Azok a felhasználók, akik még nem vásároltak PS Plus-tagságot, kiválthatják az ingyenes próbaverziót, a regisztrációhoz hitelkártya szükséges. A lengyel XGP szerint az egyik első ország, amely megkapja az ingyenes PS Plus Extra és Premium próbaverzióját, Lengyelország. Az ingyenes próbaverziók várhatóan július 19-én, vagyis a mai napon indulnak az egész régióban.

A PlayStation nem erősítette meg a PS Plus Extra és Premium ingyenes próbaverziók elérhetőségét az Egyesült Államokban, Japánban és a világ más régióiban. Az ingyenes próbaverziók korábbi létezése azonban azt jelenti, hogy az új próbaverziók valószínűleg az európai bevezetés után hamarosan több régióban is elindulnak. A PlayStation várhatóan több információt fog megosztani az ingyenes próbaverziókról, mivel a többszintű PS Plus szolgáltatás viszonylag új a játékpiacon.

 

Méretes játékok érkeznek

 

A Sony korábban megerősítette, hogy minden hónap közepén frissíti a katalógust, és júliusban 15 új játékkal indít az Extra szintre. Ezek között szerepel a Final Fantasy 7 Remake Intergrade, a Marvel’s Avengers, az Assassin’s Creed: The Ezio Collection és a várva várt Stray. Mint most kiderült, a PlayStation Plus előfizetőknek lehet, hogy némi tárhelyet kell majd szabaddá tenniük, hogy játszhassanak a nagyágyúkkal.

A PlayStation Game Size a Twitteren elárulta a PlayStation Plus Extra tagok számára elérhető játékkatalógusba érkező címek méreteit. Megerősíti, hogy a Stray PS5-ös verziója 7,514 GB helyet foglal majd, szemben a PS4-es 13,352 GB-tal. A kritikusok által méltatott Final Fantasy 7 Remake Intergrade-nek 81,339 GB-ra van szüksége PS5-ön, amihez további 8,988 GB-ot igényel az Intermission DLC, míg a Marvel’s Avengers 107,286 GB-ot igényel PS5-ön.

Érdekes módon a játékok PS4-es verziója a legtöbb esetben több helyet igényel, kivéve a Marvel’s Avengers-t, ahol a PS5-ös kiadás majdnem 11 GB-tal többet foglal.

A PlayStation Plus Extra tagok a szolgáltatáshoz a Ubisoft+ Classics részeként csatlakozó Assassin’s Creed-játékok gyűjteményével játszhatnak. Ez egy új előfizetési szolgáltatás, amely a régebbi Ubisoft-játékokat kínálja felár nélkül, és a PS Plus Extra és Prémium szintjéhez tartozik. A Twitter-bejegyzésben megemlítik, hogy az Assassin’s Creed Unity 47,472 GB helyet igényel, az Assassin’s Creed 4: Black Flag 22,946 GB-ot, az Assassin’s Creed: The Ezio Collection pedig 37,986 GB-ot. A másik két játék jóval kisebb, hiszen az Assassin’s Creed Freedom Cry és az Assassin’s Creed Rogue Remastered egyaránt kevesebb mint 10 GB tárhelyet igényel.

Forrás: XGP, Twitter

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu