Egy Destiny 2 streamer felgyújtotta volna a Bungie stúdióját?! A cég perel

Egy hírhedt Destiny 2 streamer és csaló ellen indítottak pert, miután többször azzal fenyegetőzött, hogy felgyújtja a Bungie hazai stúdióját.

 

 

Az elmúlt tizenkét hónap sűrű időszak volt a Bungie jogi osztálya számára, mivel a stúdió fokozza a harcot a Destiny 2-t játszó csalók és sorozatos zaklatók ellen. Több csalást készítő céget már perekkel buktattak le, például a Ring-1-et és az Elite Boss Tech-et, míg az állítólagos „toxikus” játékosok ellen több per is folyamatban van, vagy jelenleg is bíróság előtt van, mert zaklatták a fejlesztőcsapat tagjait. Úgy tűnik, a Bungie nem lassít, mivel egy újabb állítólag mérgező streamer ellen indítottak pert, miután többször fenyegetőzött, hogy felgyújtja magát a stúdiót.

A szóban forgó Destiny 2 Twitch streamer Luca „miffysworld” Leone, aki már hírhedt a játékosközösségben, mint sorozatos csaló.

A RetBit szerint Leone 2022-ben már 13 kitiltást kapott a Bungie-tól ismételt jogsértések miatt, többek között „sock-puppet fiókok” használatával, hogy kijátssza a kitiltásokat, és olyan videókat tett közzé, amelyeken aktívan csal a Destiny 2-ben.

Azonban az utolsó csepp a Bungie poharában az a több állítólagos fenyegetés volt, amelyet Leone az elmúlt hónapokban a stúdió és a fejlesztőcsapat több tagja felé intézett. A Bungie beadványában azt állította, hogy Leone többször megfenyegette a stúdió Washington államban található fő irodaházának „felgyújtásával”, válaszul az ismételt tiltásokra. A beadvány hozzáteszi, hogy Leone azt mondta, hogy a környező környékekre szándékozik költözni azzal a szándékkal, hogy a fejlesztőcsapat bizonyos tagjait üldözze, akikről Leone állítólag azt mondta, hogy otthonukban „nem biztonságos”.

Leone e cikk írásakor még nem reagált a perre, és törölte Twitter-fiókját, ahová az állítólagos fenyegetéseket posztolta. Ha a Bungie megnyeri a pert, Leone-nak 150 000 dollárt kell fizetnie minden egyes szerzői jogi jogsértésért, és 2500 dollárt minden egyes alkalommal, amikor a Destiny 2 streamerről kiderül, hogy csalószoftvert használt.

A Bungie azt is kéri a bíróságtól, hogy Leone-t „tartósan tiltsák el” attól, hogy további fenyegetéseket intézzen a stúdió és fejlesztői ellen.

Az időzítés nem is lehetne rosszabb Leone számára, mivel a PlayStation nemrég zárta le a Bungie 3,6 milliárd dolláros felvásárlását, így a stúdió hivatalosan is a PlayStation Studios része lett. Ez azt jelenti, hogy ha akarja, a Bungie jogi támogatást és további forrásokat kérhet a PlayStationtől, hogy segítsen ebben és más perekben.

Forrás: RetBit

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu