Dungeons & Dragons: Betyárbecsület – Itt az új trailer, így összeszedtünk mindent, amit a „szerepjátékos” filmről tudunk! [VIDEO]

FILMELŐZETES – A Paramount a Honor Among Thieves című filmmel készül újraindítani a Dungeons & Dragons filmes franchise-t. Íme minden, amit eddig tudunk a híres asztali szerepjáték legújabb filmes adaptációjáról!

 

 

A Paramount Pictures 2023-ban egy teljesen új reboot-filmmel hozza vissza a Dungeons & Dragons világát a mozivászonra. Az ikonikus asztali szerepjátékot korábban egy 2000 és 2012 között megjelent három filmből álló sorozatban adaptálták. Ezek az eredeti filmek nem arattak különösebb sikert, az első mozifilm kritikai és kereskedelmi kudarcot vallott. Ennek ellenére két további filmet is kiadtak, de nem sok sikerrel: a 2005-ös folytatás, a Wrath of the Dragon God kizárólag a Sci-Fi Channelen került bemutatásra, a 2012-es utolsó rész pedig csak az Egyesült Királyságban kapott közvetlen DVD-kiadást.

Most a Paramount azt reméli, hogy egy teljesen új reboottal újra életet lehelhet ebbe a franchise-ba. Nézzük tehát, mi mindent tudunk a vadonatúj Dungeons & Dragonsról. Mi körül fog forogni a cselekmény? Kik szerepelnek a szereplőgárdában? Mikor és hol várható a megjelenés? És mit kell még tudnia a közönségnek a megjelenés előtt?

 

 

A Dungeons & Dragons: Betyárbecsület cselekménye

 

A trailerrel együtt a Paramount Pictures nyilvánosságra hozta a készülő Dungeons & Dragons: Betyárbecsület szinopszisát is. A Paramount konkrétan a mai nap folyamán hozta nyilvánosságra az első trailert és a hivatalos posztert. A YouTube-on közzétett trailerhez csatolták a film hivatalos szinopszisát is. A film hivatalos leírása szerint: „Egy sármos tolvaj és egy szedett-vedett csapat egy igazán epikus rablásra vállalkozik, hogy visszaszerezzenek egy elveszett ereklyét, de a dolgok veszélyesen félresiklanak, amikor rossz emberekkel kerülnek összetűzésbe. A Dungeons & Dragons: A tolvajok becsülete a legendás szerepjáték gazdag világát és játékos szellemiségét hozza el a nagyvászonra egy vidám és akciódús kalandban.”

Az eredeti, 2000-es film Savina császárné Savrille pálcájának keresését követte nyomon, hogy legyőzze a varázsló Profiont, akit Jeremy Irons alakított. A folytatások nagyrészt nem folytatták az első film cselekményét, új karakterekre, idősíkokra és helyszínekre koncentráltak.

 

 

Hű marad az eredeti Dungeons & Dragons szerepjátékhoz

 

A közelgő új résszel a Paramount valószínűleg a lehető leghűségesebb akar maradni az eredeti játékhoz, hogy megszólítsa azokat a rajongókat, akik még mindig szeretik az RPG-t. A játék 1974-es első megjelenése óta eltelt közel öt évtizedben még mindig a legsikeresebb szerepjáték az Egyesült Államokban, becslések szerint legalább 20 millióan játszottak vele valamikor. A játék népszerűsége az utóbbi években újra fellendült, különösen az úgynevezett „geek-kultúra” felemelkedésének és nyilvános elfogadásának köszönhetően. Ez a kultúra olyan tévésorozatokat foglal magában, mint a Trónok harca és a Stranger Things, valamint a Marvel- és DC-univerzumok filmjeit.

Úgy tűnik, eljött az ideje, hogy a Dungeons & Dragons visszatérjen a nagyvászonra. Bárhogy is dönt a Paramount a történet adaptálásáról, szem előtt kell tartaniuk a játék eredeti és jelenlegi rajongóit. Most már csak találgathatunk, hogy mit láthatunk majd, amíg az elkövetkező hetekben és hónapokban több információ nem kerül nyilvánosságra.

 

 

A szereplőgárda: mindenki, akit ismerünk

 

A film szereplőgárdáját Chris Pine vezeti majd, akit a geek kultúra rajongói már jól ismernek a Star Trek és a Wonder Woman filmfranchise-ban játszott szerepeiből. Bár tudjuk, hogy ő lesz a főszereplő, azt még teljesen konkrétan nem tudjuk, hogy Pine pontosan milyen karaktert alakít, pusztán annyi világos a trailerből, hogy ő irányítja azt a tolvajbandát, amelyik a rablásra vállalkozik. Az is világos, hogy Pine egy bárdot alakít – ez a trailer végén látható zenéléséből kiderül. Pine mellett Michelle Rodriguez (egy fejszét tart a kezében a trailerben, szóval ő valamilyen női harcos lehet), Rege-Jean Page (a trailerben egy páncélt viselő lovag) és Justice Smith (ő valamilyen varázslónak, vagy gyógyítónak tűnik) voltak a következő sztárok, akiket szintén nem ismert a szerepük.

Hugh Grant fogja játszani a film főellenségét, aki a trailer alapján egy olyan, hasonlóan gonosz mágus lehet, mint akit Jeremy Irons alakított még az első, 2000-es filmben, a további részleteket viszont egyelőre titokban tartják. A szereplőgárda többi tagja Chloe Coleman, Sophia Lillis (egy alakváltó fiatal tiefling druida lány, aki „bagolymedvévé” tud átalakulni) és Daisy Head (ő egy gonosz női varázslónak tűnik) lesznek. Az egyik karaktert már név szerint is ismerjük: Jason Wong fogja játszani Drallas szerepét.

További részletek a trailerben látható karakterekről, illetve a további szereposztásokról valószínűleg a következő hónapokban fognak érkezni.

 

 

Megjelenési dátum: amit eddig tudunk róla

 

2017 decemberében kapta meg a Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves első megjelenési dátumát, 2021. július 23-át. A dátumot később 2021. november 19-re tolták vissza, a júliusi dátum helyett pedig a Mission: Impossible 7 (amit később maga is elhalasztottak). A COVID-dal kapcsolatos problémák ismét visszavetették a dátumot 2022. május 27-re. Végül 2021 áprilisában a megjelenést elhalasztották a jelenlegi, 2023. március 3-i dátumra.

 

 

Minden más: spin-off TV sorozat is készül!

 

Úgy tűnik, már most bíznak a Dungeons & Dragons sikerében, hiszen 2022 januárjában bejelentették egy spin-off tévésorozat elkészítését. A Rawson Marshall Thurber filmrendező által vezetett tévésorozatot a filmeket kiegészítő, „több” élőszereplős sorozatból álló, kibővített univerzum zászlóshajójaként írják le. Michael Lombardo, az eOne elnöke, aki a készülő tévésorozatot forgalmazni fogja, a következőket mondta a televíziós tervekről: „Nem akarjuk, hogy ez csak egy sorozat legyen, ezért egy több szálon futó megközelítést építünk ki, fejlesztünk ki a televízió számára, számos forgatókönyv szerinti és nem forgatókönyv szerinti sorozatot, és reméljük, hogy ezt jövő év elején piacra tudjuk dobni”.

A Paramount és az eOne egyértelműen felismerte, hogy ez a megfelelő időpont a Dungeons & Dragons visszatérésére a nagy és a kis képernyőre, a stúdiók pedig mindent megtesznek egy új franchise létrehozásáért. Ha jobb kritikai és kereskedelmi fogadtatásban részesül, mint az eredeti filmsorozat, a megnövekedett nyilvánosság segíthet abban, hogy a játék még évekig a geek-kultúránk szerves része maradjon.

-BadSector-

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines – including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu