Hideo Kojima bevallotta: már régen dobta volna a „Metal Gear” címet, ha teheti!

A Metal Gear egykori alkotója, Hideo Kojima elárulta, hogy eredetileg azt szerette volna, hogy a Metal Gear 2: Solid Snake egy kicsit más nevet kapjon.

 

 

Hideo Kojima nemrég kijelentette: ha rajta múlik, a Metal Gear 2: Solid Snake kicsi más címet kapott volna, amely esetben könnyen lehet, hogy ma sem beszélhetnénk a „Metal Gear-franchise”-ról…

A híres japán rendező a Twitter-profilján található néhány bejegyzés szerint azt mondta, hogy ez a bizonyos Metal Gear-játék némileg más címet kapott volna. Hideo Kojima szerint nem szívesen tette bele a „Metal Gear2”-t a címbe, ehelyett valami olyat szeretett volna, ami inkább „Indiana Jones stílusú”. Más szóval, inkább a név első részét szerette volna elhagyni, és valószínűleg „Solid Snake” lett volna a folytatás címe. Ez persze nem valósult meg, de Kojima megegyezett az értékesítési csapattal egy kompromisszumban, így mindkét címet használták.

A videójáték-legenda az utóbbi időben elég sokat szerepelt a hírekben.

Amellett, hogy úgy tűnik, új projektekkel halad előre, Hideo Kojimát a hónap elején Shinzo Abe merénylőjével is összetévesztették. Néhányan a közösségi médiában hasonlították össze a fejlesztőt és Tetsuya Yamagamit, azt a férfit, akit Abe miniszterelnök lelövésével kapcsolatban letartóztattak. A vádak nagy része rasszista megjegyzéseket tartalmazott, Kojima képeit a marxista forradalmár Che Guevara képeivel együtt osztották meg. A hír megjelenése óta a Kojima Productions jogi lépéseket fontolgat a hamis pletykák ellen.

Ezt a kellemetlenséget félretéve, volt néhány jó hír Hideo Kojima klasszikus lopakodós sorozatával kapcsolatban. Az első játék megjelenésének 35. évfordulója alkalmából a Konami újraindítja a Metal Gear Solid címek értékesítését. Feltételezhetően a második és a harmadik rész, a Sons of Liberty és a Snake Eater lesz az, amit visszaállítanak.

Akadnak persze olyanok is, akik a Metal Gear 1 és 2 remake-jére vágynak.

Tekintettel arra, hogy ezek képezték a későbbi játékok alapját, és általában véve a kémjátékok élére álltak, még mindig különleges helyet foglalnak el az idősebb játékosok szívében. Hogy valaha is születnek-e ilyen remake-ek, azt egyelőre nem lehet megmondani, de az a pletyka járja, hogy a Metal Gear Solidot újra fogják gyártani.

Forrás: Twitter

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu