Bajban az Ubisoft?! Négy játék fejlesztését is leállították

Míg az Avatar: Frontiers of Pandora megjelenési dátuma nemrég változott, addig a Ubisoft négy készülő címét is konzerválja.

 

 

Tegnap kaptuk készhez az Ubisoft pénzügyi eredménybeszámolóját, és ezzel együtt rengeteg újdonságot kellett megemészteniük a hatalmas játékipari titán rajongóinak. Amellett, hogy bejelentették, hogy az Avatar: Frontiers of Pandora 2023-2024-re csúszik, a Splinter Cell VR cím, a Ghost Recon Frontline és két be nem jelentett cím fejlesztése is leállt.

Az első két törölt projekt már jó ideje készül.

A Splinter Cell VR-cím még 2020-ban kapott hivatalos bejelentést az Ubisoft részéről egy Assassin’s Creed VR-címmel együtt, amelyek az Oculus headsetekre készültek volna. A Ghost Recon Frontline hatalmas rajongói visszatetszést váltott ki a 2021-es bejelentése után, mivel kiderült, hogy egy ingyenesen játszható battle royale cím lesz, ami teljes változást jelent a sorozat által megszokott taktikai FPS játékmenethez képest. A két be nem jelentett cím, amelyet konzerváltak, teljes rejtély.

A törlések abból adódnak, hogy az Ubisoft észrevette a pénzügyi piac változását, mivel az eredménybeszámoló ezt a hangulatot tükrözi. A Rainbow Six Siege jól teljesített a vállalat számára a hetedik év tartalmának elindításával, az Assassin’s Creed pedig hatalmas hullámzást produkált az Assassin’s Creed Origins és az Assassin’s Creed Odyssey következő generációs frissítései, valamint az Assassin’s Creed Valhalla újabb tartalmai miatt.

A rajongói fogadtatás vegyes volt a bejelentésekkel kapcsolatban.

A többséget nem lelkesítette a Ghost Recon Frontline, annak fényében, hogy a Tom Clancy-játékok hogyan változtak az idők során az Ubisoft irányítása alatt. A Splinter Cell VR-portjának lehetősége azonban érdekes volt, mivel valószínűleg jól teljesített volna, hiszen Sam Fisher ikonikus éjjellátó szemüvegének VR-térben való megjelenítése remek koncepciónak tűnt.

Egyelőre kevés az esély, hogy a rajongók valaha is megtudhassák, mi volt a másik két törölt cím, hacsak valaki úgy nem dönt, hogy kiszivárogtatja a részleteket. Mivel a cég a jövőre koncentrál a szeptemberre tervezett Ubisoft Forwarddal, a közeljövőben minden bizonnyal nem a játék titán fogja megosztani az információt, hogy mik lehettek ezek a játékok.

Forrás: Twitter

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu