Csak nem a Square Enixre feni a fogát a Sony…?

Az Eidos Montreal alapítója arra utal, hogy a Sony esetleg lecsapna a Square Enixre, vagy legalábbis annak egyik fejlesztőjére.

 

 

Az Eidos Montreal alapítója, Stephane D’Astous a GamesIndustry.biz-nek adott nemrég egy interjút, ahol a Square Enix általános állapota és az Eidos Montreal nemrég történt eladása mellett a Sony felvásárlásának lehetőségéről is beszélt. Elmondta, hogy az Eidos Montreal, a Square Enix Montreal és a Crystal Dynamics eladása a svéd Embracer Groupnak részben annak köszönhető, hogy Japán egyre nagyobb nyomást gyakorol a külföldi fejlesztőkre, hogy jobb eredményeket érjenek el kereskedelmi szempontból. A helyzetet úgy jellemezte, mint egy „lassuló vonatot”, amelynek friss „pénzinjekcióra” van szüksége.

Ami a Sony-t illeti, D’Astous elmondta, hogy tisztában van azokkal a pletykákkal, amelyek szerint a cég érdeklődik a Square Enix bevonása iránt, miután a Square eladta három legnagyobb nyugati fejlesztőjét az Embracer Groupnak.

D’Astous szerint azonban ezzel kapcsolatban az a fenntartás, hogy a Sony érdeklődését talán csak a Square Enix tokiói stúdiójának megvásárlása, nem pedig az egész vállalaté. „Hallottam olyan pletykákat, hogy a Sony azt mondta, hogy valóban érdeklődik a Square Enix Tokyo iránt, de a többi nem [izgatja]” – mondta D’Astous a GamesIndustrynek. „Szóval, azt hiszem, [a Square Enix vezérigazgatója, Yosuke] Matsuda-san úgy fogalmazott, mint egy garázsvásár.”

 

A Square Enix a legutóbbi pénzügyi jelentése szerint bővíteni szeretné stúdióinak listáját

 

Ha a játékosok vetnek egy pillantást a Square Enix tokiói csapata által készített címek listájára, akkor érthetővé válik, hogy a Sony miért is érdekelt abban, hogy megpróbálja megvásárolni ezt a stúdiót. A csapat legjelentősebb érdemei közé tartozik a Kingdom Hearts-sorozat több darabja, nevezetesen a három fővonalbeli játék. Azt azonban nem tudni, hogy a csapat dolgozik-e a nemrég bejelentett Kingdom Hearts 4-en is.

Ennek ellenére a csapat pedigréje jól illeszkedne a Sony stúdiójának listájába, amelyet a kritikusok és a játékosok úgy tartanak számon, mint amely az utóbbi idők legjobb egyjátékos triple-A játékai közé tartozik. A tokiói csapat ellen szól azonban, hogy ahelyett, hogy egyedül vezetnének egy nagy játék fejlesztését, inkább több csapattal osztották volna meg a fejlesztési terhet. Felmerül a kérdés, hogy ha felvásárolják a tokiói csapatot, kibővítik-e azt, hogy egy nagyobb cím fejlesztését vezesse, vagy továbbra is támogató csapatként tevékenykedjen olyan játékoknál, mint a God of War: Ragnarok vagy a Marvel’s Spider-Man 2?

Forrás: GamesIndustry.biz

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu