A Lovecraft-ihlette Sherlock Holmes: The Awakenedből remake-et készít az ukrán Frogwares

A 2006-os Lovecraft-kalandjáték, a Sherlock Holmes: The Awakening „újjáépítését” jelentette be a fejlesztő ukrán Frogwares.

 

Sherlock Holmes továbbra is a világ egyik legismertebb neve. Sir Arthur Conan Doyle ikonikus brit detektívje még a közkedvelt videojátékok hosszú történelmét is magáénak tudhatja. Az egyik ilyen cím a Frogwares 2006-os Sherlock Holmes: The Awakened című kalandjátéka. A Sherlock Holmes: The Awakened különösen érdekes a detektívtörténet és a lovecrafti horror kombinációja miatt, és a Frogwares is egyetért ezzel, hiszen most bejelentette, hogy újjáépíti a Sherlock Holmes: The Awakenedet.

Az „újjáépítés” („rebuilding”) furcsa kifejezés a projektre a remasterelés vagy remake helyett, de a Frogwares pontosan így jellemzi a projektet a bejelentő sajtóközleményében. A Frogwares teljesen új kódot és eszközöket készít a Sherlock Holmes: The Awakened új verziójához. Az új játék az Unreal Engine 4 segítségével készül majd, és bár a Frogwares Sherlock Holmesából értelemszerűen átvesz néhány assetet, egyébként az alapoktól kezdve épül majd újjá.

Az új Sherlock Holmes: The Awakened sem csak egy 1:1 arányú újraalkotása lesz az eredeti játéknak. A Frogwaresnek nagy tervei vannak azzal kapcsolatban, hogy miként akarja javítani és bővíteni az eredeti címet. A Sherlock Holmes: The Awakened történetét úgy írják majd át, hogy egy fiatalabb Sherlock Holmes lesz a főszereplő. Továbbá „felerősítik” a Holmes és Watson találkozását körülvevő történetet. Új mellékküldetésekkel bővül a játék, új angol szinkronhangot vesznek fel, átdolgozzák a vágóképeket és az animációkat, és még sok minden mással is bővül a játék.

Mindezzel együtt a Frogwares azt tervezi, hogy az eredeti Sherlock Holmes: The Awakened gerincét megtartja az átépítés során. Az eredeti játék alaptörténete, valamint az alapvető rejtélyek és esetek lesznek azok, amelyeket a Frogwares megtart, és amelyek köré az élmény többi részét építi. Gyakorlatilag egy új játékról van szó, de az elődökre is építeni fog.

Az új Sherlock Holmes: The Awakened projekt elkészítéséhez azonban szükség lesz némi segítségre. A Frogwares egy Kickstarter-projekt indítását tervezi, „hogy biztosítsa a gyártás utolsó részeit”. A Kickstarter-kampány elindításával egy időben megjelenik az első trailer az újjáépített játékról. Dátumot még nem tűztek ki, de hamarosan várhatóak hírek.

Hogy a Frogwares miért a Sherlock Holmes: The Awakened remake-jét fejleszti ahelyett, hogy folytatná azt, amit a Sherlock Holmes Chapter One-nal elkezdett, valószínűleg bonyolult. A Frogwares székhelye az ukrajnai Kijevben van, ahol Oroszország agresszív háborúja leírhatatlan következményekkel járt. Ha a Frogwares és a Sherlock Holmes-sorozat számára ez a választott irány, érdemes bízni abban, hogy ez a helyes út a továbblépéshez. Várhatóan hamarosan újabb hírek érkeznek a Sherlock Holmes: The Awakeneddel kapcsolatban.

Forrás: GameRant

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu