Már a bejelentés előtt elkaszáltak egy mobilos World of Warcraft MMO-t!?

Ezúton is jár egy szarkasztikus taps az Activision Blizzardnak és a kínai techóriás NetEase-nek…

 

Az Activision Blizzard és a NetEase között már évek óta komoly kapcsolat van. Gondoljunk csak bele, hogy az anyagilag felfoghatatlan módon sikeres, de a játékosok által nem éppen szívlelt iOS-re, Androidra és PC-re is elérhető Diablo Immortalt is közösen hozták létre. Nos, nem ez volt az egyetlen tangója a két cégnek, ugyanis a Bloomberg arról ír, hogy a kulisszák mögött az amerikai kiadó (amit hamarosan a Microsoft bekebelezhet) és a kínai techcég már elkaszált egy hivatalosan be sem jelentett, mobilos World of Warcraft MMO-t…

A NetEase térfelén 100 ember dolgozott a projekten, és néhányukat ki is rúgták azóta, de azt nem tudjuk, hogy a Blizzardnál vajon hányan tevékenykedtek az MMO-n, illetve hány elbocsátásról lehet szó. A játék kódneve Neptune volt, és nem egy egyszerű port lett volna, így a mobilos World of Warcraft MMO nem lett volna azonos a PC-s kiadással. Ehelyett egy spinoff lett volna, és történetileg egy eltérő időszakban játszódott volna az Activision Blizzard-NetEase páros játéka.

A Neptune törlése nem kreatív okokból született döntés eredménye volt, hanem nem volt megegyezés a két fél között a feltételekkel kapcsolatban. Ez az Activision Blizzardnak (és a jövőben a Microsoftnak) még bajokat okozhat, ugyanis a NetEase a cég játékainak kínai kiadója. Ez még nem történt meg a Diablo Immortallal, ugyanis állítólag a játék egyik hivatalos kínai közösségi fiókján utalás történt Xi Jinpingre (Kína vezetőjére) mint Micimackó (ezt pedig nem tolerálják az ottani cenzorok). Ez pedig komoly feszültségeket eredményezhet a két cég között, és nem kizárt, hogy ennek valamilyen következménye is lehet a Bobby Kotick vezette kiadóra.

Kérdés, hogy vajon milyen fogadtatása lett volna egy mobilos World of Warcraft MMO-nak. A Diablo esetében is ugye egy főleg PC-s franchise ugrott át mobilra, és ott is joggal csaptak a rajongók az asztalra…

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu