A Windows 11-ben is kísért az Internet Explorer szelleme!

TECH HÍREK – Valaki a Microsoftnál elfelejtett minden egyes menüt ellenőrizni, ugyanis bár hivatalosan halott az IE-ként rövidített böngésző, egy menüből mégis elő lehet húzni az Internet Explorert…

 

A The Verge írt arról, hogy a Twitteren XenoPanther felfedezte, miképp lehet előcsalogatni a 17-18 éve még töretlenül nagy felhasználói bázissal rendelkező böngészőt a Microsoft legújabb operációs rendszerében. Magyarul valamelyest eltérhetnek a menünevek, de a vezérlőpultból (Control Panel) válasszuk az internetbeállításokat (Internet Options), majd innen a programokat (Programs), aztán a kiegészítők kezelését (Manage add-ons), végezetül pedig a „Tudjon meg többet az eszköztárakról és kiterjesztésekről” (Learn more about toolbars and extensions) linkre klikk lent…

Ez bizony egy segítségnyújtó oldal lenne, amit az alapböngésző nyit meg. Ez az Internet Explorer, hiába választottunk más, elsődlegesnek nevezett programot (Google Chrome, Mozilla Firefox…). Persze az IE már nem támogatott, ugyanis a redmondi cég már a Chromium-alapú Edge-en dolgozik, szóval a Microsoft az operációs rendszer tesztelése során elfelejtett mindenhová benézni, de ez valamelyest sokkoló, hogy a Windows 11-ben is ott van a jó öreg IE. Mivel a Windows korábban (a Windows Milleniumig…) a DOS-ra épülő operációs rendszer volt, mielőtt az NT-alapra mozgott volna át az XP-vel, valahol logikus, hogy a gyökerek megmaradnak.

Persze ma már teljesen elhanyagolható az Internet Explorer piaci részesedése. A Chrome, a Firefox, az Edge és az Opera négyes az, amit PC-n sokan használunk, de a Tor alapú tartalmak elérése sem elhanyagolható; ehhez főképp a Tor Browser jó választás. Az IE felett eljárt az idő: már a Windows 7 korszakában, tehát 2009 környékén is elavult volt, és akkoriban is nagyobb használói tábora volt a Chrome, Firefox, Opera hármasnak.

Aki pedig esetleg Internet Exploreren nézne meg egy modern weboldalt, nagy eséllyel teljesen használhatatlan élményben lesz része. A technológia, és így a böngészők és a megjelenített tartalmak is folyamatosan fejlődnek (nem beszélve a PC-s hardverről…).

Forrás: PCGamer

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu