Kevin Spacey-nek 31 millió dolláros kártérítést kell fizetnie a Kártyavár producerének!

MOZI HÍREK – A döntés azután született, hogy a kegyvesztett színész, Kevin Spacey megpróbálta elérni, hogy a korábban már személyére kirótt kártérítést hatályon kívül helyezzék.

 

 

A Kártyavár (House of Cards) egykori színészét, Kevin Spacey-t arra kötelezték, hogy közel 31 millió dollár kártérítést fizessen a sorozatot gyártó MRC-nek a színfalak mögött elkövetett állítólagos szexuális visszaélései miatt – erősítette meg csütörtökön egy bíró.

Spacey-t 2017-ben rúgták ki a Netflix drámájában Frank Underwood szerepéből, miután olyan vádak merültek fel, hogy a színész több fiatal férfit szexuálisan zaklatott a forgatáson – többek között állítólag megtapogatott egy produkciós asszisztenst.

A gyártó MRC gyorsan elbocsátotta Spacey-t, és független vizsgálatot indított a vádakkal kapcsolatban, kijelentve, hogy „az MRC számára kiemelten fontos az alkalmazottaink, a díszletek és a munkakörnyezet biztonsága, és ezért indultunk neki az elszámoltatásnak”.

A Deadline beszámolója szerint a 2017-es meghallgatások – amelyek nyolc nap élő tanúvallomást és 20 óra videóra rögzített tanúvallomást tartalmaztak – megállapították, hogy Kevin Spacey megszegte színészi és produceri megállapodásait, „amelyek a munkahelyi viselkedésére vonatkozó normákat határozták meg, beleértve az MRC zaklatási szabályzatának megsértését”.

A vizsgálat lezárását követően a színész ellen hozott ítéletében végül 29,5 millió dolláros kártérítést ítéltek meg az MRC-nek Spacey hirtelen felmondásából, valamint 1,4 millió dollár ügyvédi díjat és költséget; a döntés 2020 októberében vált jogerőssé.

Spacey azonban, aki fenntartja, hogy nem bántalmazott szexuálisan senkit, és nem ért egyet a ténymegállapításokkal, kérte az összeg érvénytelenítését.

A bírósági dokumentumokban Kevin Spacey ügyvédei azzal érveltek, hogy a döntőbíró túllépte hatáskörét azzal, hogy külső bizonyítékokat vett figyelembe a kártérítés megállapításakor, írja: „Mivel azonban a bíró elkövette – nevezetesen, hogy az [MRC] számára megítélt kártérítés nem áll észszerű összefüggésben a bíró által megállapított konkrét jogsértésekkel – [Spacey] jogosult arra, hogy a bíróság elrendelje a díj érvénytelenítését”.

A Los Angeles-i Legfelsőbb Bíróság Mel Red Recana bírája azonban úgy tűnik, nem értett egyet, ahogyan azt a csütörtöki ítélet is bizonyítja.

„Itt [Spacey] nem tudja bizonyítani, hogy az ítélet vitatható volna” – írta Recana bíró 14 oldalas ítéletében, megjegyezve, hogy még egy vitatható ügyben is meg kell állnia a döntőbíró ítéletének. A bíró a korábbi ítélet megállapításainak integritását is fenntartotta, azt írva, hogy „nem volt kénytelen arra következtetni, hogy a bíró ítélete nem a felek megállapodásainak megszegésén vagy egy [külső] forráson alapult”.

Kevin Spacey képviselői egyelőre nem reagáltak a bírói döntéssel kapcsolatos megkeresésekre.

Forrás: Deadline

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu