Kis Xbox Series S-tuning jöhet; családi Xbox Game Pass Ultimate-előfizetés jön?

A Microsoft körül is zajlanak az események. A kisebb Xbox Series teljesítménye javulni fog hamarosan…

 

A The Verge írt egy, nyilvánosan még nem elérhető videóról, amit a Microsoft a fejlesztőknek terjeszt. Jött egy új szoftveres fejlesztőkészlet (software developer kit, röviden SDK), ami többszáz megabájtnyi extra memória szabadul fel az Xbox Series S-en futó játékoknak, így azok grafikai teljesítménye erősödhet, ugyanis a fejlesztőknek több hatalma lesz a rendelkezésükre álló RAM felett, így a megterhelt memóriájú szituációkban javuló teljesítményt mutathat fel „a kistesó”, így lehet, hogy a 1080p-s felbontás itt-ott 1440p is lehet.

A videó szerint a Microsoft orvosolt egy hibát, ahol a grafikus virtuális címek sokkal lassabban lettek kiosztva mint a nem grafikusak, és így a grafikus teljesítményre nem ártó módon erősödött a memóriakezelés. A Digital Foundry korábban megemlítette, hogy a fejlesztőknek nem volt egyszerű feladat az Xbox Series S-re adaptálniuk a játékukat, de ellenpélda is volt, ugyanis a Forza Horizon 5 remek példa volt arra, hogy a kisebb, olcsóbb, Blu-ray meghajtóval spóroló konzolon is fel lehet korrekt teljesítményt mutatni.

A Microsoft eközben tesztelni kezdett Írországban és Kolumbiában az Xbox Game Pass Insider Preview keretein belül egy olyan funkciót, ahol egy felhasználó négy másikat hozzáadhat a Game Pass Ultimate-előfizetéséhez. Így ők egyedi hozzáférést kapnak a játékokhoz, tartalmakhoz és extrákhoz. Az így csatlakozó felhasználóknak nem kell az Insider programban részt venniük, de ugyanabban az országban kell tartózkodniuk mint az Insidernek, aki felvette őket, úgyhogy jelenleg ír és kolumbiai felhasználók részesülhetnek ebből. Az viszont esélyes, hogy az alap Game Pass Ultimate-előfizetésnél drágább megoldásról lesz szó, ha a Microsoft több helyen is elérhetővé teszi.

„A Game Pass Insider Preview-hoz való csatlakozással a tagságodból hátralévő időt a régi tagság pénzbeli értéke alapján az új csomagban töltött időre váltod át. Például egy teljes hónapos Ultimate tagság 18 napos tagságra lesz átszámítva ebben a tervben. Így az átváltáskor nem veszítesz semmit a meglévő előfizetésed fennmaradó értékéből. Az átalakítás végleges, és a felhasználóknak meg kell várniuk az új tagságuk lejártát, mielőtt visszatérnének a korábbi tagsághoz,” írja a Microsoft egy blogposztban. A Game Pass Ultimate havidíja 15 dollár, a családi megoldás pedig a kalkulációk szerint 25 lehet. Forintban ez 10 ezer forint körüli érték lesz, de az Xbox All Access-tagok (akik havidíjat fizetnek egy konzolért és egy Game Pass-előfizetésért) nem vehetnek részt a tesztelésben.

Érdekes fejlemények.

Forrás: VGC, VGC

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu