Menu

Nem csak PlayStation platformokra fog megjelenni a Tactics Ogre: Reborn

A Square Enix a szivárgás után hivatalosan is megerősítette, hogy a Tactics Ogre felújítása mikor és mire fog kijönni. Jó hír, hogy nem csak a PlayStation 5-tel és a PlayStation 4-gyel számolt a japán kiadó.

 

A játék alapkiadása 50 dollár (minimum 20 ezer forint, ha addigra nem lesz több…) lesz fizikai és digitális kiadásban egyaránt, ám PC-n csak digitális formában lesz kapható a Tactics Ogre: Reborn. Az előrendelők egy digitális mini soundtrack letöltő kódot kapnak, amivel három eredeti dalt hallgathatnak meg (Tactics Ogre: Reborn Original Soundtrack). Ezeket Sakimoto Hitoshi szerezte, és élőben lettek előadva.

A Digital Premium Edition, ami Nintendo Switch-re nem lesz kapható, 60 dollár (~24 ezer forint) lesz. Ezzel a játék mellett a 74 dalból álló teljes soundtrack is a miénk lesz. Előrendelői bónusz itt is van: az 1995-ös eredeti SNES játékból tíz chiptune dalt kapunk. A Tactics Ogre: Reborn Original Soundtrack, a Tactics Ogre: Reborn Digital Mini Soundtrack and Tactics Ogre (1995) Digital Mini Soundtrack mind külön is értékesítve lesz majd.

Korábban leírtuk már, hogy a 2010-es PSP-s játék remasterje mit is kínál majd: „A 2010-es verzióhoz képest jobb audiovizualitással és frissített játékdizájnnal rendelkezik a 2022-es kiadás, hogy a gyökereihez ragaszkodó Tactics Ogre meg tudjon újulni. Egy taktikai RPG-ről van szó, ahol a Valerian-szigetekért harcolnak a felek. Döntéseink hatással lesznek a történetre és annak befejezésére, ugyanis a játék rendszereiben több út és ebből adódóan több befejezés is lesz. Denam, egy fiatal fiú szemein keresztül láthatjuk, és a döntései a körülötte levő karakterekre is hatással lesz, befolyásolva Valeria történelmét is. Három dimenziós harctereken küzdhetünk az átdolgozott mesterséges intelligencia elen, így képes lesz a taktikáját áttervezve hozzánk igazodni, így folyton gondolkodnunk kell.

A 2010-es Tactics Ogre: Let Us Cling Together osztályszintű szintkezelőrendszere alakulati rendszerré változott. Több kombinációt kapunk így az osztályok, felszerelés, képességek és a varázslat négyesét figyelembe. A játékmenet gyorsult, automatikus mentések jönnek, a kezelés és a kezelőfelület is át lett tervezve, hogy könnyebben játszható legyen. Az eredeti, 1995-ös Tactics Ogre: Let Us Cling Togetherből a karakterek és a hátterek magas felbontásban kaptak törődést, a jeleneteket pedig teljesen szinkronizálták angol és japán nyelven, a zenéket pedig élő előadással gondolták újra. A karakterek összetett céljai (ezek a frakciókhoz és a változó politikai szövetséghez kötődnek) életre kelnek a szinkronnal.

Ha kellően messze jutunk a játékban, megnyitjuk a World Tarotot, így visszamehetünk a történetben, miközben seregeink ereje érintetlen marad, így a döntéseinket átgondolhatjuk, és láthatjuk az alternatívák következményeit. A Chariot Tarottal harcok közben, ám korlátozott számban hasonlóan visszatekerhetjük az időt, mert egy hiba is következményekkel járhat. Endgame tartalom is lesz (pl. a 100 szintes Palace of the Dead).”

A Tactics Ogre: Reborn november 11-én jön PlayStation 5-re, PC-re (Steam, szinte fix, hogy Denuvóval), PlayStation 4-re és Nintendo Switch-re. Sajnos a csak Japánban 22 ezer yenért (~64 ezer forintért) kapható gyűjtői kiadás a Square Enix e-STORE-on nem jön nyugatra. Ebben egy 15 dalos mini soundtrack CD-t (a játék zenéjével, élő zenekarral újra felvéve), egy háromkötetes forgatókönyvet az egyes fejezetek szövegével, Yoshida Akihiko, Masao Tsubasa és mások grafikáival rendelkező hivatalos művészeti könyvet, továbbá egy háromrészes tarotkártya-készletet tároló tasakkal és alátéttel kapunk, mindezt egy különleges dobozban…

Forrás: Gematsu

Spread the love

theGeek TV

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu