Nem csak PlayStation platformokra fog megjelenni a Tactics Ogre: Reborn

A Square Enix a szivárgás után hivatalosan is megerősítette, hogy a Tactics Ogre felújítása mikor és mire fog kijönni. Jó hír, hogy nem csak a PlayStation 5-tel és a PlayStation 4-gyel számolt a japán kiadó.

 

A játék alapkiadása 50 dollár (minimum 20 ezer forint, ha addigra nem lesz több…) lesz fizikai és digitális kiadásban egyaránt, ám PC-n csak digitális formában lesz kapható a Tactics Ogre: Reborn. Az előrendelők egy digitális mini soundtrack letöltő kódot kapnak, amivel három eredeti dalt hallgathatnak meg (Tactics Ogre: Reborn Original Soundtrack). Ezeket Sakimoto Hitoshi szerezte, és élőben lettek előadva.

A Digital Premium Edition, ami Nintendo Switch-re nem lesz kapható, 60 dollár (~24 ezer forint) lesz. Ezzel a játék mellett a 74 dalból álló teljes soundtrack is a miénk lesz. Előrendelői bónusz itt is van: az 1995-ös eredeti SNES játékból tíz chiptune dalt kapunk. A Tactics Ogre: Reborn Original Soundtrack, a Tactics Ogre: Reborn Digital Mini Soundtrack and Tactics Ogre (1995) Digital Mini Soundtrack mind külön is értékesítve lesz majd.

Korábban leírtuk már, hogy a 2010-es PSP-s játék remasterje mit is kínál majd: „A 2010-es verzióhoz képest jobb audiovizualitással és frissített játékdizájnnal rendelkezik a 2022-es kiadás, hogy a gyökereihez ragaszkodó Tactics Ogre meg tudjon újulni. Egy taktikai RPG-ről van szó, ahol a Valerian-szigetekért harcolnak a felek. Döntéseink hatással lesznek a történetre és annak befejezésére, ugyanis a játék rendszereiben több út és ebből adódóan több befejezés is lesz. Denam, egy fiatal fiú szemein keresztül láthatjuk, és a döntései a körülötte levő karakterekre is hatással lesz, befolyásolva Valeria történelmét is. Három dimenziós harctereken küzdhetünk az átdolgozott mesterséges intelligencia elen, így képes lesz a taktikáját áttervezve hozzánk igazodni, így folyton gondolkodnunk kell.

A 2010-es Tactics Ogre: Let Us Cling Together osztályszintű szintkezelőrendszere alakulati rendszerré változott. Több kombinációt kapunk így az osztályok, felszerelés, képességek és a varázslat négyesét figyelembe. A játékmenet gyorsult, automatikus mentések jönnek, a kezelés és a kezelőfelület is át lett tervezve, hogy könnyebben játszható legyen. Az eredeti, 1995-ös Tactics Ogre: Let Us Cling Togetherből a karakterek és a hátterek magas felbontásban kaptak törődést, a jeleneteket pedig teljesen szinkronizálták angol és japán nyelven, a zenéket pedig élő előadással gondolták újra. A karakterek összetett céljai (ezek a frakciókhoz és a változó politikai szövetséghez kötődnek) életre kelnek a szinkronnal.

Ha kellően messze jutunk a játékban, megnyitjuk a World Tarotot, így visszamehetünk a történetben, miközben seregeink ereje érintetlen marad, így a döntéseinket átgondolhatjuk, és láthatjuk az alternatívák következményeit. A Chariot Tarottal harcok közben, ám korlátozott számban hasonlóan visszatekerhetjük az időt, mert egy hiba is következményekkel járhat. Endgame tartalom is lesz (pl. a 100 szintes Palace of the Dead).”

A Tactics Ogre: Reborn november 11-én jön PlayStation 5-re, PC-re (Steam, szinte fix, hogy Denuvóval), PlayStation 4-re és Nintendo Switch-re. Sajnos a csak Japánban 22 ezer yenért (~64 ezer forintért) kapható gyűjtői kiadás a Square Enix e-STORE-on nem jön nyugatra. Ebben egy 15 dalos mini soundtrack CD-t (a játék zenéjével, élő zenekarral újra felvéve), egy háromkötetes forgatókönyvet az egyes fejezetek szövegével, Yoshida Akihiko, Masao Tsubasa és mások grafikáival rendelkező hivatalos művészeti könyvet, továbbá egy háromrészes tarotkártya-készletet tároló tasakkal és alátéttel kapunk, mindezt egy különleges dobozban…

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu