Sherlock Holmes: The Awakened – remake-et kap a klasszikus játék, íme az előzetes! [VIDEO]

A klasszikus nyomozós videójáték, a Sherlock Holmes: The Awakened remake-je is mutatja, hogy Arthur Conan Doyle mellett H.P. Lovecraft irodalmi munkássága is egyre népszerűbb…

 

 

A Sherlock Holmes: The Awakened – Remake néhány nappal ezelőtti hivatalos bemutatója után ma megjelent az első trailer és elindult a crowdfunding kampány is a Kickstarteren, ahol alig több mint egy óra alatt sikerült összegyűjteni a szükséges összeg felét, hogy a készítői, a Frogwares az orosz invázió okozta nyilvánvaló problémák ellenére befejezhessék a fejlesztést Ukrajnában.

A csapat 70 ezer eurót kér a portálon a játék befejezéséhez, de a cikk írásakor már 91 ezer eurónál tart az adománygyűjtés, így hamarosan újabb célt tűznek majd ki.

A mérföldkő után nem tudni, hogy a The Sinking City alkotóinak van-e elképzelésük arról, hogy egy nagyobb lokalizáción túl milyen látnivalókat kínálnak a játékosoknak.

A játék támogatására a játékosok már öt euróval is benevezhetnek, bár vannak olyan kiadások, amelyek ösztönzőket kínálnak azoknak, akik akár 2000 eurót is befektetnek. Ebben a tartományban már legalább két mecénás is csatlakozott, és ők többek között hozzáférhetnek a stúdió összes, a következő öt évben induló fejlesztéséhez.

A projektet illetően kétkedő felhasználóknak érdemes megnézniük az első trailert. A Sherlock Holmes: The Awakened – Remake az irodalom talán leghíresebb detektív-sagájának egyik első részét hozza vissza, ezúttal egy horrorisztikus hangulatú történetben, ahol Holmes és Watson az első fejezet eseményei után egy „ősi isten” megszállottjaival, egy szektával kell szembenézniük. (Elég Lovecraft-osan hangzik, nem igaz…?)

A Sherlock Holmes: The Awakened – Remake PC-re (Steam, Epic Games Store, GoG, Gamesplanet), PS5-re, PS4-re, Xbox Series X/S-re, Xbox One-ra és Nintendo Switch-re is megjelenik majd.

Az első Sherlock Holmes: The Awakened 2006-ban került a boltokba, míg a remake az Unreal Engine 4-re támaszkodik majd, jelentős szkriptelési változtatásokkal, hogy a történetet a Frogwares legutóbbi fejlesztésének közvetlen folytatásaként pozicionálja.

Forrás: Rockpapershotgun.com

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu