Switch Pro: vajon mikor érkezhet leghamarabb a korszerűsített kézikonzol?

TECH HÍREK – Egy friss jelentés a Nintendo pénzügyi kilátásairól nem tűnik túl biztatónak a rajongók számára, akik abban reménykednek, hogy hamarosan Switch Pro konzolt vagy Switch 2-t láthatnak.

 

 

Évek óta pletykálják, hogy a Nintendo kiadja a Switch konzoljának egy továbbfejlesztett változatát, amelyet gyakran Switch Pro-ként emlegetnek. Habár a rajongók régóta várják, egy ilyen termék még mindig nem jött létre. Sajnos nagyon úgy fest a helyzet, hogy jövő tavasznál előbb semmiképpen sem számíthatunk egy Switch Pro-jellegű termékre.

Ezt erősítette meg a Nikkei jelentése (az EuroGameren keresztül), amely szerint a Nintendo nem tervezi új Switch modell gyártását ebben a pénzügyi évben.

A jelenlegi pénzügyi év 2023 márciusában ér véget, így a Nintendo leghamarabb csak valamikor ezután dobhatna piacra új Switch konzolt. Ez azt jelenti, hogy aki Switch konzolt szeretne, annak be kell érnie a jelenleg kapható modellek egyikével.

Jelen cikk írásakor három különböző Switch modell közül választhatnak a vásárlók. Van a hagyományos Nintendo Switch konzol és a Switch Lite, amely elveszi a rendszer otthoni konzolként való működőképességét, és tisztán kézi eszközként funkcionál. Valamint ott van a Switch OLED, a Switch legújabb és legdrágább változata, amely a piacra került. A Switch OLED – ahogy a neve alapján is sejthetjük – OLED képernyőt használ, és egy beépített ethernet képességekkel rendelkező dokkolóval érkezik, de más jelentős fejlesztésekkel nem bír a standard modellhez képest.

A Nintendo Switch játékai teljesítmény tekintetében elmaradnak a versenytársaktól, ezért sokan felszólították a Nintendót, hogy adjon ki egy középgenerációs „Switch Pro” frissítést.

Egy ilyen konzol vélhetően képes lenne a játékokat egyenletesebb képkockasebességgel futtatni, mint a jelenlegi Switch, arról nem is beszélve, hogy nagyobb felbontású játékokat tudna szállítani. A folyamatos pletykák ellenére azonban, amelyek szerint a Switch Pro már készülőben van, még mindig nem jelentették be.

Több mint öt év telt el a Nintendo Switch megjelenése óta, ezért egyesek úgy gondolhatják, hogy a Nintendo számára sokkal logikusabb lenne egy igazi Switch 2 konzollal, vagy bárhogy is hívják végül az utódot, előrébb lépni.

A Nintendo azonban a közelmúltba jelentette be, hogy a Switch körülbelül az élettartamának felénél jár, így egy középgenerációs frissítésnek lehet több értelme.

A Nintendo Switch hardvereladásai kissé visszaestek a tavalyi évhez képest, és egy Switch Pro konzol lehet az, amire szükség van ahhoz, hogy ezek a számok ismét emelkedjenek. Tehát, egy Switch Pro konzol vagy egy Switch 2 előbb-utóbb meg kell, hogy jelenjen; de talán jobb, ha egyelőre nem nagyon számítunk valami eget rengető bejelentésre…

Forrás: EuroGamer

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu