A Préda Rotten Tomatoes-on és Metacritic-en egyaránt a legjobbnak értékelt Predator film

MOZI HÍREK – A Préda, a franchise legújabb filmje a kritikákat összegyűjtő két fő platformonon messze jobb kritikákat kapott, mint a Predator filmsorozat bármelyik másik része.

 

A kritikusok megszólaltak, és a Préda a Predator-franchise legjobban értékelt filmje. A Rotten Tomatoes weboldalon, amely különböző kritikusok véleményeit összesíti, hogy kiszámolja a „pontszámot”, a Préda jelenleg 92%-os frissességgel áll 143 kritika alapján. A közönség pontszáma nem sokkal marad el ettől, 82%-ot ért el több mint 250 rajongói értékelés alapján. A Tomatometer-pontszámnak köszönhetően a Prey hivatalosan is a sorozat legjobban értékelt filmje, és ebbe még a népszerű eredeti film is beleszámít.

Visszatérve az eredeti Predatorhoz Arnold Schwarzeneggerrel, a sikerfilm a Rotten Tomatoes-on friss 80%-os pontszámmal áll, ami még mindig tiszteletre méltó, de nem olyan magas, mint a Prey. Az eredeti Predator azonban jobban teljesített a közönségpontszámával, ami 87%-ot ért el. A Predator-filmek következő pontszámai: az 1990-es Predator 2. 30% és 44%, a 2010-es Predators 65% és 52%, valamint A ragadozó 33%. Még ha az eredeti film néhány megrögzött rajongója nem is fogja a Prey-t jobbnak tartani, úgy tűnik, sokan közülük egyetértenének azzal, hogy a franchise ezzel a legújabb megjelenéssel újra a helyes útra tért.

A sorozat crossover-filmjei sem teljesítettek sokkal jobban, mint a többi Predator-folytatás. Ha megnézzük a 2004-es Alien vs. Predator-t, akkor az a film 21%-os közönségarány mellett 39%-os nézettséggel tartja a rothadó pontszámot. A 2007-es folytatás, az Alien vs. Predator: Requiem, rosszabbul teljesített, mint elődje, és egy siralmas 12%-os rothadó pontszámot ért el 30%-os közönségarány mellett.

A Metacritic-en egyébként alacsonyabb a maga 70/100-ával a Préda, viszont ott az eredeti, 1987-es Predator is sokkal alacsonyabb átlagot kapott: 46/100-al egészen pocsék eredményen áll. Metacritic-en egyébként érdekes módon a eddig a „legmagasabb” értéket a 2010-es Predators kapta, de az is csak 51/100-al, tehát összességében ezen a platformon a Predator filmek nagyon rosszul szerepelnek.

A Prey-t Dan Trachtenberg rendezte és Patrick Aison írta. Az előző négy film előzményeként szolgál, és a legelső Predatort képzeli el, aki ellátogat a bolygóra, hogy új zsákmányt találjon, amire vadászhat. Amber Midthunder egy 1700-as években élő komancs nőt alakít, akinek egy halálos Predatorral kell felvennie a harcot, és csak az akkoriban rendelkezésére álló kezdetleges fegyvereket kell használnia. Amiben úgy tűnik, minden kritikus egyetért, még azok is, akik egyébként negatív kritikát adtak a filmnek, az az, hogy Midthunder az alakításával tündököl a filmben.

Hogy Midthunder egy másik Prey-filmben is feltűnjön, elég valószínű perspetkíva. Mivel a kritikai fogadtatás ilyen erős volt, ez csak növelheti a rajongók érdeklődését a film megtekintése iránt, most, hogy a streaming debütált. Az erős kritikák szépek, de végső soron a film esélyeit a folytatásra mindennél jobban befolyásolják majd a nézőszámok. Ha elég sok rajongó nézi, akkor talán még többet láthatjuk majd a Midthunder-t akcióban.

 

A Prey már streamelhető Disney +-on, a kritikánkat itt olvashatjátok.

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines – including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu