Egy dél-koreai fantasy novellán alapuló RPG-n dolgozik a Krafton?

A Krafton, a PUBG: Battlegrounds kiadója egy dél-koreai fantasy novellából készíthet egy RPG műfajú játékadaptációt.

 

Lee Yeongdo könyvéből, a 2003-ban megjelent The Bird That Drinks Tearsből (koreai rövidítésben Nunmasae, magyarul kb. A könnyeket ivó madár) készül a feldolgozás. Ez még eléggé korai állapotban van, de a Krafton a koncepciós rajzokból megmutatott egy keveset, és a kiadó „nemzetközi csúcstehetségeket” is keres már a projekt életre keltéséhez. A Krafton és a fantasy nem rossz párosítás: Glen Schofield, a Dead Space alkotójának játéka, a The Callisto Protocol is ilyesmi… elvégre a Jupiter egyik holdján található börtönben kezdjük a történetet!

A sajtóközlemény szerint a Krafton már össze is állt egy Hollywoodban is ismert művésszel, Iain McCaiggel, aki korábban a Terminator, Harry Potter, A Bosszúállók és a Star Wars filmeken is dolgozott. A játékról magáról sajnos sokat nem közölt a cég, de azért a PR-szöveg belefért: ambiciózusnak tartják a játékot, ami életre fogja kelteni a könyv univerzumát. Ebben egyedi és friss fantasy fajok, gyönyörű, de ijesztő területek, illetve magával ragadó, immerzív történetek vannak, állítja a Krafton, akik világszerte igyekeznek bevonzani a komoly tudással bíró fejlesztőket a játékukhoz.

A könyv íróját is az egekbe magasztalta a cég: a Krafton szerint Korea (igen, így írták!) egyik legjobb eladásokkal rendelkező fantasy írónak kezeljük Lee Yeongdót, ugyanis a több millió eladásnál járó szerző elképesztően jó kreativitással rendelkezik, mivel jól kidolgozott világokat hoz létre, és ezeket képes összetett karakterekkel feltölteni. Ez pedig jó kiindulópont lehet a játékadaptációhoz.

Ebből adódóan logikusnak hangzik, ha egy RPG jönne össze végül, de még több évre vagyunk attól, hogy a játék megjelenjen. Még azt sem tudjuk, hogy kik fejlesztik, azt meg pláne nem, hogy mik a célplatformok. Talán a PlayStation 5, Xbox Series, PC hármas a reális, hiszen 2025 környékén már nem sokan fognak PlayStation 4-re és/vagy Xbox One-ra fejleszteni.

Source: PSL

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu