Menu

Egy dél-koreai fantasy novellán alapuló RPG-n dolgozik a Krafton?

A Krafton, a PUBG: Battlegrounds kiadója egy dél-koreai fantasy novellából készíthet egy RPG műfajú játékadaptációt.

 

Lee Yeongdo könyvéből, a 2003-ban megjelent The Bird That Drinks Tearsből (koreai rövidítésben Nunmasae, magyarul kb. A könnyeket ivó madár) készül a feldolgozás. Ez még eléggé korai állapotban van, de a Krafton a koncepciós rajzokból megmutatott egy keveset, és a kiadó „nemzetközi csúcstehetségeket” is keres már a projekt életre keltéséhez. A Krafton és a fantasy nem rossz párosítás: Glen Schofield, a Dead Space alkotójának játéka, a The Callisto Protocol is ilyesmi… elvégre a Jupiter egyik holdján található börtönben kezdjük a történetet!

A sajtóközlemény szerint a Krafton már össze is állt egy Hollywoodban is ismert művésszel, Iain McCaiggel, aki korábban a Terminator, Harry Potter, A Bosszúállók és a Star Wars filmeken is dolgozott. A játékról magáról sajnos sokat nem közölt a cég, de azért a PR-szöveg belefért: ambiciózusnak tartják a játékot, ami életre fogja kelteni a könyv univerzumát. Ebben egyedi és friss fantasy fajok, gyönyörű, de ijesztő területek, illetve magával ragadó, immerzív történetek vannak, állítja a Krafton, akik világszerte igyekeznek bevonzani a komoly tudással bíró fejlesztőket a játékukhoz.

A könyv íróját is az egekbe magasztalta a cég: a Krafton szerint Korea (igen, így írták!) egyik legjobb eladásokkal rendelkező fantasy írónak kezeljük Lee Yeongdót, ugyanis a több millió eladásnál járó szerző elképesztően jó kreativitással rendelkezik, mivel jól kidolgozott világokat hoz létre, és ezeket képes összetett karakterekkel feltölteni. Ez pedig jó kiindulópont lehet a játékadaptációhoz.

Ebből adódóan logikusnak hangzik, ha egy RPG jönne össze végül, de még több évre vagyunk attól, hogy a játék megjelenjen. Még azt sem tudjuk, hogy kik fejlesztik, azt meg pláne nem, hogy mik a célplatformok. Talán a PlayStation 5, Xbox Series, PC hármas a reális, hiszen 2025 környékén már nem sokan fognak PlayStation 4-re és/vagy Xbox One-ra fejleszteni.

Source: PSL

2022 KRAFTON The Bird That Drinks Tears Rekkon Tynahan the Rekkon

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu