Elon Musk nem fog PlayStation- és Xbox-rivális videojáték-konzolt készíteni, elmondta, miért [VIDEO]

Elon Musk azt mondja, hogy nem érdekli a videojáték-konzol készítése, miközben arról beszél, hogy végül a Tesla járműveibe is elhozza a Steamet.

 

Elon Musk állandóan kommunikál online és nagyon szívesen vesz részt mindenféle technológiával kapcsolatos beszélgetésben. Ebbe beletartoznak a videojátékokkal kapcsolatos témák is, hiszen korábban már beszélt kedvenc játékairól, az Elden Ring építéséről és más témákról a közösségi médiában. Musk egyik legújabb, játékokkal kapcsolatos fókusza a Steam eljuttatása a Tesla járműveibe, hogy a műszerfalon is lehessen játszani. Ez az ötlet azóta ahhoz vezetett, hogy Muskot megkérdezték, érdekelné-e őt egy saját videojáték-konzol létrehozása.

Musk részt vett a Full Send Podcast egyik nemrég megjelent epizódjában, amikor megkérdezték tőle, hogy érdekelné-e egy videojáték-konzol létrehozása. Musk egyértelműen rajong a videojátékokért, hihetetlenül nagy vagyonnal rendelkezik, és elég erős a véleménye ahhoz, hogy tudja, mi a különbség egy gamer PC, egy PlayStation vagy egy Xbox között. Musk azonban azt mondja, hogy nem érdekli egy ilyen dolog. A kérdésre meglehetősen határozottan, egyenesen „nemmel” válaszol.

Kifejtve, Musk azt mondja, hogy „nem biztos” abban, hogy bármilyen értéket teremtene egy újabb videojáték-konzol hozzáadása a jelenlegi piachoz. Továbbá kifejti, hogy a videojáték-konzolok „alapvetően PC-k”, talán arra utalva, hogy szerinte a konzolok egyre kevésbé megkülönböztethetők a PC-s játékok mellett. Ez nem meglepő, hiszen Musk korábban már beszélt arról, hogy nem játszik konzolokon. Az egyetlen konzolos franchise, amivel elmondása szerint játszik, az a Halo.

A jelenlegi Tesla-játékos céljai alapján könnyen kiderülhet, hogy Musknak milyen játékos hajlama van. Abszolút címlapra kerülne, ha Musk bejelentené, hogy a Sonyval vagy a Microsofttal való partnerségre törekszik, hogy PS5 vagy Xbox Series X konzolokat építsenek be a Tesla járműveibe. Ehelyett Musk prioritása az, hogy azon dolgozik, hogy a Steam a Tesla műszerfalain fusson.

Ha Musk mégis úgy döntene, hogy saját videojáték-konzolt hoz létre, minden bizonnyal közönséggel kezdené. Musknak szinte kultikus rajongótábora van az interneten, akik megosztják gondolatait és véleményét a közösségi médiában. Musk játékokkal kapcsolatos tweetjeinek népszerűsége miatt jelentősnek tűnik az átjárás e közönség és a videojátékos közösség között is.

Ez nem jelenti azt, hogy Musk téved, amikor azt mondja, hogy nem biztos, hogy sok haszna lenne egy újabb konzollal bővíteni a jelenlegi játékpiacot. A Sony, a Microsoft és a Nintendo nagyrészt a több konzolgeneráción átívelő alapoknak köszönheti sikerét. Az Xbox 2001-es megjelenése óta nem volt olyan nagy fél, aki csatlakozott volna a piachoz. Musk a jelek szerint megelégszik azzal, hogy továbbra is PC-s játékokkal játszik, azon dolgozik, hogy a Steamet a Tesla járműveibe is bevezesse, és ezzel kapcsolatban megosztotta gondolatait az interneten.

Forrás: GameRant

Spread the love
Avatar photo
This user hasn not filled out his biographical info.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu