A Crisis Core: Final Fantasy 7 Reunion fejlesztői nagyon ambiciózus célokat tűztek ki

Tetsuya Nomura beszélt a Crisis Core: Final Fantasy 7 Reunion sajátosságairól, elárulva, hogy többről van szó, mint egy egyszerű remasterről.

 

 

A Square Enix jelenleg az utolsó simításokat végzi a Final Fantasy 7 remake-sorozat következő fejezetének, a Crisis Core: Final Fantasy 7 Reunion 2022 végén megjelenő változatának előkészületeiben, és a rajongók izgatottan várják, hogyan modernizálják ezt a klasszikus RPG-t. Míg a narratívája állítólag érintetlen marad, addig szinte minden alapvető játékmenet-rendszert átdolgoznak, és nyilvánvaló grafikai fejlesztések is megjelennek.

Ennek érdekében úgy tűnik, hogy a Square Enixnél belső viták folytak arról, hogyan kellene a Final Fantasy 7 újrakiadását marketingelni.

A Nintendo Everything által lefordított Everyeye-nek adott legutóbbi interjújában a játék kreatív producere, Tetsuya Nomura hosszasan beszélt erről a témáról, és elárulta, hogy vegyes vélemények voltak arról, hogy ez egy remake vagy egy remaster.

Az interjúban Nomura elárulta, hogy csapata nem volt biztos benne, hogyan is írja le a projektet. Nevezetesen, hogy bár az új Crisis Core játék számos olyan fejlesztést tartalmaz, amelyek ránézésre is jól láthatóak, Nomura elmagyarázta, hogy a fejlesztők ellentmondásosak voltak azzal kapcsolatban, hogy ez egy igazi remake-e, mivel a történet nem változik. Úgy tűnik, ezért is szerepel a hivatalos címben „Reunion” néven.

Nomura szerint a játék átfogóbb, mint a remasterek általában, de nem is teljes remake, így ebből a szempontból érdekes a helyzet.

Félretéve a szemantikát, érdekesség, hogy a Crisis Core Reunionról szóló promóciós anyagok többsége és maga Nomura is azt állítja, hogy a történet ugyanaz marad, miközben már kiderült, hogy az eddigi egyik legnagyobb Final Fantasy retcont tartalmazza. Zack ugyanis túléli a Final Fantasy 7: Rebirth eseményeit, és úgy tűnik, hogy a Reunionban is jelen lesz. A narratíva szerkezetében tehát mégis várható némi változás.

Nomura megjegyzései különösen furcsák lehetnek, ha figyelembe vesszük, hogy nem Zack túlélése az egyetlen dolog, ami megváltozott a Final Fantasy 7 cselekményében. Sephiroth motivációi is mások, mivel az alternatív idősíkok is szerepet kapnak a klasszikus történet újramesélésében, és egyesek úgy érzik, hogy a Final Fantasy 7 következő fejezetének a remake előrehaladtával el kell szakadnia a sínekről.

Nomura legutóbbi interjúja kiemeli, hogy a Crisis Core-on grafikai és játékmenet terén is hatalmas fejlesztéseket hajtanak végre, de az még mindig nem világos, hogy például a Final Fantasy 7 néhány mellőzött karakterét részletesebben fogja-e felfedezni, mint az eredeti. Akárhogy is, az már most világos, hogy a játék inkább hajlik arra, hogy egy igazi remake legyen, mint egy remaster, még ha a fejlesztők nem is voltak egészen biztosak abban, hogyan így jellemezhetnék.

Crisis Core: Final Fantasy 7 Reunion 2022 telén jelenik meg PC-re, PS4-re, PS5-re, Switch-re, Xbox One-ra és Xbox Series X/S-re.

Forrás: Nintendo Everything

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu