Mégsem reménytelen a Perfect Dark reboot?! [VIDEO]

A fejlesztési nehézségekről szóló hírek után a Perfect Dark reboot körüli legújabb pletyka bátorítóan hathat, hiszen úgy néz ki, hogy a dolgok javultak.

 

 

A vártnál hosszabb út állt a Joanna Dark visszatérésének hátterében. Miután a 2020-as Game Awards-on meglepő módon leleplezték a Perfect Darkot, a lövöldözős játékkal kapcsolatos frissítések látszólag elapadtak. Bár a The Initiative-nek, a Microsoft saját stúdiójának a kaliforniai Santa Monica szívében sikerült mindenféle veterán fejlesztőt magához vonzania olyan befutott stúdiókból, mint a Respawn, a Blizzard, a BioWare, a Naughty Dog és mások, a tehetségek jelentős része teljesen elhagyta a projektet.

Valójában nem csak a magasan jegyzett távozók jelentettek problémát, hiszen a hírek borzalmas képet festettek a The Initiative-nél.

A Perfect Dark fejlesztése a jelek szerint komoly akadályba ütközött, mivel a pletykák és jelentések szerint a játék alapcsapatának több mint fele távozott különböző problémák miatt, többek között a játék iránya és a stúdió „felülről lefelé” hierarchikus megközelítése miatt. A vezetőség, például a stúdió vezetője, Darrell Gallagher azonban továbbra is elkötelezett és magabiztos, miközben a Crystal Dynamics érkezése is erősíti a projekt munkáját.

Bár a Microsoft részéről már jó ideje nemigen érkezett hivatalos frissítés a Perfect Darkkal kapcsolatban, úgy tűnik, a Crystal Dynamics csatlakozása nagyban hozzájárult a játék fejlődéséhez. Egy nemrég megjelent ‘The Xbox Two’ podcast epizódban, amelyben Jez Corden és Rand al Thor vett részt, a duó rangsorolta az egyes Xbox Game stúdiókat az alapján, hogy mennyire izgatottak a játékok miatt, amelyeken dolgoznak. Mindkét személy számára az olyan stúdiók, mint az Obsidian, a Bethesda és a Machine Games az első hely közelében helyezkedtek el, ami nagyrészt az olyan készülő címeknek köszönhető, mint az Outer Worlds 2, a Starfield és a közelgő Indiana Jones cím.

Azonban számos stúdió, köztük a The Initiative esetében is eltértek egymástól.

Jez számára a The Initiative egészen a legalacsonyabb „D” kategóriába szorult a projekt negativitása és a távozók száma miatt. Érdekes módon Corden aztán bevallotta, hogy miután elkészítették ezt a listát, kapcsolatba lépett velük egy személy, aki jelezte, hogy a Perfect Dark fejlesztése nagyon jól halad. Amikor további részletekről kérdezték, Corden azonnal visszautasította, hogy többet mondjon.

Habár ez még mindig csak spekuláció, de úgy tűnik, hogy a Crystal Dynamic érkezése bizonyult a szikrának, amire a projektnek szüksége volt, hogy túljusson számos problémáján. A jó hír az, hogy a Crystal Dynamics úgy tűnik, hosszú távon is benne van a dologban, még azután is, hogy a Square Enix idén 300 millió dollárért eladta. Miután a The Embracer Group felvásárolta őket, néhány rajongó aggódott a projekt állapota miatt, amire később a The Initiative egy tweetben reagált, és megerősítette, hogy „nagyszerű előrelépés” történt, mivel a két csapat továbbra is együtt dolgozik.

Forrás: YouTube

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu